Vágólapra másolva!
Fazekas Nándor és Sterbik Árpád távozása után sem maradt világklasszis kapus nélkül a Fotex-Veszprém férfikézilabda-együttese. A bajnokcsapat ugyanis Perger Zsolt után egy évre szerződtette Vlado Solát, a horvát nemzeti csapat világbajnok hálóőrét.

Június elején jelent meg az első hír a spanyol lapokban, miszerint Sterbik Árpád, a Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapatának szerb válogatott kapusa a spanyol Ciudad Realhoz távozik. Az ugyan korábban is ismert volt, hogy szerződésének lejártakor, 2005-ben az ibériai együtteshez menne a hálóőr, ám a spanyolok úgy döntöttek, kivásárolják Sterbiket.

A Fotex így elveszítette mindkét klasszis kapusát (Fazekas Nándor a Nettelstedtbe szerződött), de a Szegedről hazatérő Perger Zsolt mellé hamar sikerül megtalálni a méltó utódot. Zdravko Zovko vezetőedző két játékost szemelt ki, honfitársai közül végül Vlado Solára esett a választása, a francia Chambéry játékosa egy évre kötelezte el magát.

A választás helyességét igazolja, hogy amíg Sola tagja Lino Cervar olimpiai keretének, addig a másik kiszemelt, Valter Matosevic kimaradt.