Vágólapra másolva!
Egyéves olaszországi kitérő után visszatér a német Bundesliga másodosztályába az egykori szegedi átlövő, Szép Kis Krisztián. A 32 éves kézilabdázó korábban a Stralsunder HV csapatát erősítette, ám amikor klubja felkerült az élvonalba, Meránóba szerződött. Mostani csapata, a ThSV Eisenach éppen most búcsúzott az első osztálytól.

Sikeresnek bizonyult a ThSV Eisenach férfikézilabda-csapatának keresgélése a jobbátlövő posztra, a gárda ugyanis szerződtette a balkezes Szép Kis Krisztiánt. A 32 éves, 192 cm magas, 90 kg testsúlyú magyar játékos egy éves szerződést kötött a Bundesliga most befejeződő idényében utolsó előtti, kieső helyen záró csapatával.

A magyar játékos számára nem ismeretlen a német bajnokság, hiszen korábban szerepelt már a Stralsunder HV együttesében, ám amikor 2003 februárjában keresztszalag-szakadást szenvedett, klubja nem hosszabbította meg szerződését.

Az egykori Elektromos- és Szeged-játékos ezért Olaszországba szerződött, ahol meranói klubjában 93 gólt lőve bajnoki ezüstérmet szerzett, s megnyerte az olasz kupát.

"Orvosi stábunk elvégezte a szükséges vizsgálatokat, Szép Kis Krisztián teljesen egészséges" - jelentette be Thomas Dröge, a ThSV Eisenach képviselője aki közölte, a magyar játékos már ott lesz a július 12-i, első közös edzésen.

Szép Kis mellett már két játékost szerződtetett az Eisenach: korábban Runar Sigtryggson (SG Wallau-Massenheim) és Stephan Mellack (LHC Cottbus) is aláírta szerződését.