Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciójának (FIBA Europe) müncheni ülésén kisorsolták a magyar csapatokat érintő női Euroliga és férfi Európa-liga, valamint az Európa-kupa csoportbeosztását.

A női Euroligában a magyarok közül az MKB-Euroleasing Sopron került össze a címvédő francia US Valenciennes-nel. A soproniak alaposan "belehúztak", hiszen az idei győztes mellett az Európa-kupában diadalmaskodó - a döntőben éppen a Szolnokot megverő - orosz Szanktpetyerszburggal, illetve az áprilisban a pécsi Final Fouron negyedik cseh Brnóval is találkoznak.

"A lehető legnehezebb sorsolást kaptuk. Megpróbáljuk megelőzni a lengyeleket és az ukránokat, és a 'nagyok' itthoni legyőzésével bejutni a rájátszásba" - fogalmazta meg a célokat Hatalia Hejkova vezetőedző, akinek együttese elsőként november 3-án a szentpétervári gárdát fogadja.

Rózsa Gábor, a legutóbb bronzérmes MiZo-Pécsi VSK ügyvezetője jóval optimistábban nyilatkozott a kilátásokról: "Ismét jó csoportba kerültünk, csak a Bourges és a tavalyi bajnok Jekatyerinburg jelenthet problémát. Szeretnénk élen zárni az első szakaszt, és veretlenek maradni itthon" - mondta.

Rátgéber László, az Adrián nyaraló vezetőedző szerint a mezőny felhígítása után új stratégiát kell kidolgozni: "Most nem a nyolcba, hanem a 16-ba kell először bejutni, onnantól pedig a tehetősebb kluboknál várhatóan nagybevásárlás kezdődik. Aki tud, igyekszik majd begyűjteni azokat a kulcsembereket, akikkel bejuthat a Final Fourba, hiszen oda tévedésből senki sem kerülhet be. Úgy érzem, a sorsolásnál mindig az előző szezonban mutatott játék határozza meg a szerencsét."

A C csoportba jutott Szolnoki MÁV-Coop SE-t irányító Tapodi Péter egyelőre nem kívánta értékelni a beosztást, mondván: még nem rendelkezik aláírt szerződéssel a klubnál, így nem akar elébe vágni az eseményeknek.

A női Euroliga 2004/2005-ös idényének csoportbeosztása:
A csoport:
MKB-EUROLEASING SOPRON
US Valenciennes (francia)
BZ Szanktpetyerszburg (orosz)
Gambrinus Brno (cseh)
Lietuvos Vilnius (litván)
Kozacska Zaporizzsja (ukrán)
Wisla Krakow (lengyel)

B csoport:
MIZO-PÉCSI VSK
CJM Bourges (francia)
UMMC Jekatyerinburg (orosz)
RC Valencia (spanyol)
Delta Kosice (szlovák)
Sporting Athens (görög)
Loko Trutnov (cseh)

C csoport:
SZOLNOKI MÁV-COOP SE
GB Tarbes (francia)
SGAU Szamara (orosz)
VBW Gdynia (lengyel)
LB Parma (olasz)
Crvena Zvezda (szerb-montenegrói)
Namur (belga)