Vágólapra másolva!
Rátgéber László szövetségi kapitány és segítője, Tapody Péter vezetésével a magyar nőikosárlabda-válogatott hétfőn Pécsett megkezdte a felkészülést az Európa-bajnoki középdöntő-sorozatra, amelyben a litván, az olasz és a francia együttes lesz az ellenfél.

Rátgéber húsz játékost hívott meg, közülük négyen - Seres Éva, Béres Tímea, Ujvári Eszter és Cserny Réka - lemondták a válogatottságot, míg a 20 éven aluliak vasárnap véget ért Eb-jén szerepelt Vajda Anna, Bujdosó Nóra, Fegyverneky Zsófia és Fürész Diana csak a jövő héten kapcsolódik be a közös munkába.

Pécsett 12 kosaras jelentkezett a szövetségi kapitánynál: Szakács Ildikó, Keller Annamária, Károlyi Andrea, Iványi Dalma (MiZo-Pécsi VSK), Papp Krisztina, Englert Orsolya, Csákány Emőke (Szolnoki MÁV-Coop SE), Újhelyi Petra, Eördögh Edit (Diósgyőri KK), Kajdacsi Judit, Török Szilvia (Szeviép-Szeged) és Horváth Zsuzsa (Euroleasing-Orsi Sopron).

A válogatott augusztus 16-án és 17-én Horvátországban a helyiek legjobbjai ellen játszik barátságos mérkőzést, augusztus 20. és 22. között Pécsett Románia, Bosznia-Hercegovina, valamint Szerbia és Montenegró társaságában a Horváth Judit-emléktornán vesz részt, majd augusztus 25-től 28-ig a Szlovák Nagydíjon lép pályára.

Az első Eb-középdöntő mérkőzésre szeptember 8-án Pécsett kerül sor, a magyarok vendége Franciaország lesz.