Vágólapra másolva!

Komoly ellenfelek a fehérvári hokitornán

Bár még nincs egy hete, hogy véget ért az athéni nyári olimpia, a jégkorongsport máris igazi csemegét ígér: péntektől vasárnapig erős csapatok találkoznak egymással a Volvo Bus Euro Tour-sorozat székesfehérvári állomásán.

A házigazda válogatott debütáló szövetségi kapitánya, a kanadai-olasz Pat Cortina a csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte: együttese fontos év előtt áll. Novemberben rendezik az olimpiai előselejtezőt, s a cél, hogy a kvalifikációs-sorozat végén a magyarok kvótát szerezzenek a 2006-os torinói ötkarikás játékokra. Aztán jövő áprilisban lesz a hazai - várhatóan debreceni - rendezésű világbajnokság, és ott is helyt kell állni úgy, hogy legyen esély akár a világ élvonalába jutásra.

A nagy álmok megvalósításához komoly riválisok elleni mérkőzésekkel kell készülni. A mostani tornán a legjobbak között szereplő - például a világbajnok Kanada ellen döntetlent elérő - dánok, valamint a norvégok és a horvátok lesznek a magyarok ellenfelei.

Csütörtökön eldőlt, hogy hiányozni fog Szuper Levente, mert lovaglóizma részlegesen elszakadt, így a kapusra legalább három hét pihenő vár. A torna jótékonysági célt is szolgál: a jegybevétel tíz százalékát, valamint a játékosok által dedikált mez árveréséből befolyó összeget egy beteg kisfiú csontvelő-átültetésére fordítják.

A belépők 800 és 1200, a háromnapos bérletek pedig 1800 és 2800 forintért kaphatók. Diákigazolvánnyal a találkozók ingyen tekinthetők meg.

A torna programja:
péntek: 15.30: Norvégia-Dánia, 19: Magyarország-Horvátország
szombat: 15: Horvátország-Dánia, 18.30: Magyarország-Norvégia (Sport1)
vasárnap: 15.30: Horvátország-Norvégia, 19: Magyarország-Dánia (Sport1)