Társoldalunk:

Veszélyben Ocskay hokipályafutása

2004.09.24. 15:26

Ocskay Gábor, az Alba Volán FeVita jégkorongcsapatának 29 éves, sokszoros válogatott csatára szívizom-betegségben szenved, s ezért - jelen állás szerint - be kell fejeznie sportpályafutását. A hírt a játékos édesapja, idősebb Ocskay Gábor közölte az [origo]-val.

Ocskay még a közelmúltban Székesfehérváron rendezett Eurotour-sorozat első állomásán is a magyar válogatott legjobbja volt, sőt, megválasztották a torna MVP-jének. Az utóbbi időben azonban többször is indokolatlan fáradtságra panaszkodott, nem bírta a terhelést, ezért tüzetes orvosi vizsgálatnak vetették alá.

Ezeken kiderült, hogy szívizom-rendellenességben szenved, s emiatt nem jégkorongozhat tovább versenyszerűen. Értelemszerűen orvosi igazolást, azaz versenyengedélyt sem kaphat.

Jobb Dávid a Sparta Praháé

Leigazolta a legmagasabb cseh jégkorongos osztályban szereplő Sparta Praha csapata Jobb Dávidot. A szerződés két plusz három évre szól. A megállapodás értelmében a 18 esztendős, dunaújvárosi nevelésű hátvéd a magyar U18 és U20-as válogatott mérkőzéseire hazatérhet.

Ocskay a múltban többször volt hazánkban az év játékosa, nem egy alkalommal beválasztották az éppen aktuális kategóriájú világbajnokság All-Star csapatába. Legutóbb is magyar bajnoki győzelemre vezette klubját, az Alba Volánt.

Idősebb Ocskay Gábor még reménykedik, hogy a betegség esetleg visszafordítható, s akkor néhány hónapos szünet után fia újra korcsolyát csatolhat, de jelenleg semmiképpen sem folytathatja pályafutását.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK