Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottsága szeptember 24-26-án Oslóban ülésezett, a decemberi, magyarországi Európa-bajnokságra új szabályokat vezetett be. Kiderült, az idei BL-mérkőzések közvetítési jogaival itthon kizárólagosan a közszolgálati televízió rendelkezik.

Néhány új szabályt vezetett be az Európai Kézilabda Szövetség a decemberi, magyarországi kontinensviadal előtt - erről döntött az EHF végrehajtó bizottsága a szeptember 24-26-i, oslói ülésén.

Az új szabályok értelmében egy hónappal az Eb előtt 24 játékos nevezhető, de magán a viadalon csupán 16 játékos vehet részt. A csoportmérkőzések után, a középdöntő előtt két új játékos pótlólag nevezhető lesz, míg további egy kézis a középdöntő utáni napon kerülhet a keretbe.

Az EHF végrehajtó bizottsága december 17-én Budapesten a Hélia Hotelben ülésezik, majd egy nappal később, ugyanott rendkívüli EHF-kongresszusra kerül sor. (A nemzetközi szövetség teljes tisztújító kongresszusára december 1-5-e között Egyiptomban kerül sor, az elnöki posztért a jelenlegi vezető, Hasszan Musztafa mellett a svéd Staffan Holmqvist száll harcba.)

Ami a televíziós közvetítéseket illeti: az MTV egy évre szóló kizárólagos szerződést kötött az Európai Kézilabda Szövetséggel a férfi és női Bajnokok Ligája-mérkőzések közvetítéséről.