Vágólapra másolva!
Zalaegerszegen és Körmenden nyolc férfi- és négy nőikosárlabda-csapattal immáron 35. alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos Göcsej-kupa, amely az egyik utolsó erőfelmérő a 2004-2005-ös bajnoki évad előtt. A MiZo-PVSK a WNBA-ből szerződtetett egy horvát bedobót, Korie Hledét.

A férfiaknál az A csoportba kapott besorolást a Kaposvár, amely legutóbb Szlovéniában lépett pályára, s a Rijeka 94-63-as legyőzése után 70-62-es vereséget szenvedett a Pivovarna Laskótól. A csapat kerete már kialakult, két légiós, az amerikai Jason Crowe és a szlovén Ales Kunc is egy évre szóló szerződést írt alá. A klubnál próbajátékon tartózkodik az amerikai Aaron Harper, a 23 éves, 203 cm magas kosaras - aki legutóbb az Ole Miss Rebels együttesét erősítette az amerikai egyetemi bajnokságban - azonban a két összecsapáson nem nyújtott jó teljesítményt, így a vezetőség gondolkodik szerződtetésén.

A Falco együttese tornagyőzelemmel készült a Göcsej-kupára, igaz, a válogatott Kálmánt nélkülöző együttesnek nem is jelenthetett különösebb akadályt a Veszprém, a Sárvár és a Pápa. Az Univer KSC a hazai Gazdavár-kupán próbált szerencsét, s a Szolnok, valamint a Pécs legyőzése után csak a válogatott magas embereit nélkülöző Albacomptól szenvedett vereséget.

A csoportban lép pályára a mezőny egyetlen külföldi csapata, a litván Hidruva-Atletas Kaunas, amelyben a válogatott kosarasok mellett egy ismerőst is köszönthetnek a magyar drukkerek az évekig Pakson, majd Kaposvárott szereplő Vaidas Jurgilas személyében.

A B csoportban az Albacomp együttese tűnik a legerősebbnek, a gárda a már említett kecskeméti kupasikerrel melegített, visszatér a gárdába Góbi és Bencze is, a Spivey, Younger, Citkovskis, Nisavic kvartett pedig talán a legerősebb az egész mezőnyben.

A Körmend átalakulva és vegyes életkorú csapattal vág neki a szezonnak, az idősebb generációt Edmondson és Érsek képviseli, míg a magyar fiatalokhoz csatlakozott még két tehetséges külföldi, Scott és Quadri is.

A Dombóvár - a Falcóhoz hasonlóan - kisebb kupán, Veszprémben melegített, s bár a mexikói Zuniga még nem érkezett meg, a tavalyi légiós, Fisher és az új szerzemény, a bosnyák Brkic már tevékeny részese volt a Pápa, a Veszprém és a Komarno elleni sikernek. Zalaegerszegen a fiatalok - Cseszlai, Wehner, Keresztes, Kovács - mellett két amerikai bedobó, Rashawn Page, illetve Brandvinn Hullove csatlakozott a kerethez.

a XXXV. Göcsej-kupa programja
férfiak
október 1., péntek (Városi Sportcsarnok, Zalaegerszeg)
11.00: Univer KSC - Falco-Swietelsky KC
18.30: ZTE KK - BC Marc-Körmend
20.10: Gunaras KC Dombóvár - Albacomp

(Ostoros Károly Csarnok, Zalaegerszeg)
18.30: Kaposvári KK - Atletas Kaunas

október 2., szombat (Városi Sportcsarnok, Zalaegerszeg)
9.00: Falco-Swietelsky KC - Kaposvári KK
10.45: Atletas Kaunas - Univer KSC
12.30: Albacomp - BC Marc Körmend
16.00: Univer Kecskemét - Kaposvár KK
18.00: Atletas Kaunas - Falco-Swietelsky KC
20.00: ZTE KK - Albacomp

(Ostoros Károly Csarnok, Zalaegerszeg)
10.00: Gunaras KC Dombóvár - ZTE KK

(Városi Sportcsarnok, Körmend)
19.00: BC Marc Körmend - Gunaras KC Dombóvár

október 3., vasárnap (Városi Sportcsarnok, Zalaegerszeg)
13.00: döntő
14.45: a 3. helyért

(Ostoros Károly Csarnok, Zalaegerszeg)
9.30: a 7. helyért
11.15: az 5. helyért

A 35. alkalommal megrendezett Göcsej-kupán a hölgyeknél négy együttes vesz részt: a MiZo-Pécsi VSK mellett a BSE, a Vojvodina és a helyi Zala Volán-ZTE alkotja a szebbik nem mezőnyét.

a női torna programja
október 1., péntek (Zalaegerszeg)
14.30: Zala Volán-ZTE - BSE-ESMA
16.10: MiZo-Pécsi VSK - Vojvodina

október 2., szombat
14.15: Zala Volán-ZTE - MiZo-Pécsi VSK (Zalaegerszeg)
17.00: BSE-ESMA-Vojvodina (Körmend)

október 3., vasárnap (Zalaegerszeg)
9.15: Vojvodina - Zala Volán-ZTE
11.00: BSE-ESMA - MiZo-Pécsi VSK.

[origo]