Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-Euroliga selejtezőinek második fordulójában a Ferencváros a szerb-montenegrói Nisben szerepel, míg az első körös kvalifikációs kötelezettség alól mentesülő Vasas a franciaországi, közelebbről a marseille-i hatcsapatos csoportban kapcsolódik be az első számú európai pólós sorozat küzdelmeibe, amelyeket október 13. és 17. között rendeznek meg.

A sorsolást az Európai Vízilabda Szövetség (LEN) római központjában készítették el. Mivel a négy szextett mindegyikéből csak az első két helyezett jut fel a főtáblára, a kiemelt nyolc élcsapat - benne az Euroligát legutóbb megnyert magyar bajnok, a Domino-BHSE - mellé, csöppet sem könnyű erőpróba vár a két magyar gárdára.

A Vasas-Plaket riválisai között van a népligeti selejtezőcsoportban éppen az FTC előtt az élen végzett, a zöld-fehéreket egy góllal legyűrő olasz Brescia, aztán a szintén veretes ellenfélnek számító szerb-montenegrói Kotor, s a korántsem a futottak még kategóriába sorolható orosz CSZK VMF Moszkva, mint ahogyan a házigazda francia együttes sem intézhető el egyetlen kézlegyintéssel.

A Betonút-FTC-nek sem csupán a vendéglátók csapata jelenthet komoly akadályt, miután ebbe a hatosba került a kontinens egyik legerősebb alakulata, az olasz CN Posillipo is.

A selejtezőcsoportok (zárójelben a rendező város):
E csoport (Patrasz):
Sturm Csehov (orosz)
ASC Duisburg (német)
Mladost Zagreb (horvát))
Lodz (lengyel)
NC Patrasz (görög)
Taverny (francia)

F csoport (Marseille):
VASAS-PLAKET
CN Marseille (francia)
Brescia (olasz)
Primorac Kotor (szerb-montenegrói)
CSZK VMF Moszkva (orosz)
WBC Tirol (osztrák)

G csoport (Nis):
VK Nis (szerb-montenegrói)
CN Posillipo (olasz)
Yüzme Istanbul (török)
BETONÚT-FTC
Mariupol (ukrán)
Polar Bears Ede (holland)

H csoport (Kranj):
Primorje Rijeka (horvát)
Vuliagmeni (görög)
Pro Recco (olasz)
Galatasaray (török)
Bayer Uerdingen (német)
Triglav Kranj (szlovén)