Vágólapra másolva!
Nem kisebb feladatot, mint a dobogós helyek valamelyikének megszerzését tűzte ki célul a Szolnoki MÁV-Coop SE nőikosárlabda-csapatának vezetősége a hétvégén rajtoló 2004-2005-ös bajnokságban. A férfiak egy héttel később kezdenek, az Albacomp addigra lehet, új centert szerződtet, amennyiben az LG-kupán megfelelő formát mutat a próbajátékon Fehérvárott szereplő litván Gintaras Stulga.

"Nehéz lesz az elmúlt évadbeli menetelésünket überelni" - kezdte az évadnyitó sajtótájékoztatót Tóth Attila, a Szolnoki MÁV-Coop SE nőikosárlabda-csapatának szakosztályvezetője, utalva arra, hogy az elmúlt szezonban kitett magáért a gárda, hiszen megnyerte a Magyar Kupát, második helyen végzett a bajnokságban, és az Európa-kupában is remekelt, ezüstérmet szerzett az isztambuli fináléban.

"A célkitűzéseink szerint továbbra is a honi bajnokság dobogójára pályázunk, a Magyar Kupában a legjobb négy közé kell jutnunk, míg az Euroligában a legjobb tizenhat közé várjuk csapatunkat" - ismertette a terveket.

A szakmai stábban történtek változások, bár a vezetőedző ugyanúgy Tapodi Péter lesz, mint korábban, ám lesz segítője, Gálos László személyében. A klubot irányító gárdában a szakosztályelnöki tisztséget továbbra is Nemes Gyula látja el, míg az együttes egykori játékosa, Hegedűs Rita ezentúl klubvezetőként fog dolgozni. Módos Barna a tolmácsolás mellett a technikai vezető feladatait is ellátja, Bernáth András pedig a szövetséggel és a ligával tartja továbbra is a kapcsolatot.

A játékosállomány sem maradt teljesen a régi, de a csapat magja megmaradt: a három válogatott kosarassal, Fűrész Emőkével, Papp Krisztinával és Englert Orsolyával kétéves szerződést kötött a klub. Ugyanennyi időre kötelezte el magát Djelmis Angéla is, ráadásul a szolnoki szurkolók nagy örömére továbbra is számíthatnak a már két olimpiát megjárt új-zélandi Gina Farmer szolgálataira is.

Új arc viszont Farkas Andrea, a 183 cm magas bedobó a legutóbbi évadot Szekszárdon töltötte. Két új légiós is érkezett, közülük az egyik Iveta Marcauskaite - a 22 esztendős litván center a tavalyi évadban a francia Bourges együttesében szerepelt -, a másik pedig a fehérorosz Szvetlana Volnaja, aki a francia Aix-en-Provence csapatában volt meghatározó kosaras.

A csapat kedden hazai pályán ismét megmérkőzött a cseh Gambrinus Brnóval, de az elmúlt heti két vereség után nem sikerült javítani.

eredmény:
Szolnoki MÁV-Coop SE - Gambrinus Brno (cseh) 68-71 (24-21, 19-16, 12-19, 13-15)
legjobb dobók:
Farmer 16/3, Marcauskaité 15, Papp 12, illetve Vecerova 20, Kovacova 14, Zirkova, Vesela 10-10

(MTI)