Társoldalunk:

Siti Beáta visszatér a kéziválogatottba

2004.10.12. 15:05

Nem okozott különösebb meglepetést Kiss Szilárd, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kedden, sajtótájékoztató keretében kihirdette a decemberi Európa-bajnokságra készülő bő keretét. A névsor egyetlen érdekessége, hogy a 2001-es világbajnokság után visszatér a válogatottba Siti Beáta, a Cornexi-Alcoa irányítója.

462 válogatottsággal erősödött a magyar nőikézilabda-válogatott. A képzavart feloldandó három nevet kell csak említeni: Siti Beáta játékosként, Pádár Ildikó és Kocsis Erzsébet a menedzsment részeként várja a decemberi, magyarországi Európa-bajnokságot.

A hazai szövetség által rendezett sajtótájékoztató keretein belül Sinka László főtitkár mutatta be Kiss Szilárd új stábját, amelyben a Ferencváros egykori világklasszis beállósa, a 202-szeres válogatott Pádár edzőként segíti a kapitány munkáját. Kocsis (aki 1995-ben a világ legjobbja volt, mellesleg 126-szor öltötte magára a nemzeti csapat mezét) ezentúl a Dunaferr mellett a válogatottnál is a technikai igazgató szerepét tölti be. A gyúró Bába Mihály, a csapatorvos dr. Tállay András lesz.

"Nagyon meglepett a szeptember eleji felkérés, nem is tudtam rá válaszolni hirtelen. Korábban nem is gondoltam arra, hogy női kapitány lehetek. Szerintem az olimpiai szereplés nem olyan rossz, mint amilyennek sokan ítélik, világversenyen ötödikként végezni nem minősíthető egyértelmű kudarcnak" - mondta Kiss Szilárd, aki a férfiválogatottnál már dolgozott edzőként, s részese volt az 1997-es világbajnoki negyedik helyezésnek.

"40 éve dolgozom kézilabdaedzőként, bevallom, már lemondtam arról, hogy valaha kapitány legyek. Korábban ugyan álmodtam arról, hogy a férficsapatot irányíthatom, de ez a mostani lehetőség csak az ölembe hullott. Mit ígérhetek? Azt, hogy a tudásom legjavát fogom adni, azért dolgozom, hogy a válogatott elérje célját. Kimondom: azt, hogy megnyerjük az Európa-bajnokságot."

A kapitány elmondta, Pádár Ildikó és Kocsis Erzsébet múltja és jelene biztosíték arra, hogy megfelelően tudják majd segíteni a munkáját. A szakmai stábot erősíti majd Bakos István is, aki a felkészülés során heti három-négy alkalommal tart kapusedzéseket.

Forrás: [origo]
Összeállt a szakmai stábForrás: [origo]

Kiss Szilárd abszolút pozitíven nyilatkozott Siti Beátáról is, akivel négy éve már együtt dolgozott négy hónapot. "A Cornexiben való játéka és fizikai állapota miatt úgy döntöttem, behívom a korábban a válogatott húzóembereként megismert Siti Beát. Jártam Fehérváron, egy edzés után elmondtam neki, mi a tervem, s ő hezitálás nélkül igent mondott."

A szövetség hivatalosan is aláírta az együttműködési szerződést az IBUSZ Utazási Irodák Kft.-vel, amely az Eb jegyeinek kizárólagos árusítója. A belépőket október 11-e óta lehet előjegyezni és megvásárolni 8 és 35 euró közötti áron. Az érdeklődésre jellemző, hogy egy nap alatt elővételben 23 888 darab belépő fogyott el, az utolsó két napra pedig már most garantált a félház a Papp László Arénában.

A bő Eb-keret:
kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC), Sugár Tímea (Cornexi-Alcoa)
mezőnyjátékosok: Balogh Beatrix, Siti Beáta (Cornexi), Bohus Beáta, Ferling Bernadett, Kindl Gabriella, Kulcsár Anita, Lovász Zsuzsanna, Nagy Ivett, Pálffy Zsuzsanna, Pigniczki Krisztina, Radulovics Bojana (Dunaferr), Görbicz Anita, Mehlmann Ibolya (Győr), Kirsner Erika, Tóth Tímea (FTC), Szűcs Gabriella (Debrecen), Farkas Ágnes (Aalborg, Dánia), Siti Eszter (FC Köbenhavn, Dánia)

A válogatott október 18-án és 19-én összetartáson vesz részt Dunaújvárosban, majd november közepén Békéscsabán készül, 18-án és 19-én - utóbbi esetben Gyulán - találkozik az athéni bronzérmes ukrán csapattal. November 25-én és 26-án, már Zalaegerszegen, Szlovénia lesz az ellenfél. A Kiss-együttes december 2-án és 3-án Romániával mérkőzik Debrecenben, majd december 6-tól Győrben lesz az Eb előtti utolsó tábor.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK