Társoldalunk:

Fetyiszov: Életem a hoki

2004.10.15. 10:58

A nemzetközi (IIHF) és a lett szövetség aláírta a megállapodást, így biztossá vált, hogy 2006-ban a balti ország rendezheti meg az A csoportos jégkorong-világbajnokságot. A helyszín hosszú ideig kérdéses volt, az IIHF a májusi, csehországi vb alatt a svédeket jelölte meg lehetséges beugróként, ugyanis a kijelölt házigazda lettek addig még nem tudták bemutatni a majdani mérkőzéseknek otthont adó csarnokok elkészülését biztosító bankgaranciákat. 

Erre azóta sor került, így két év múlva Rigában, illetve a fővároshoz tartozó Skontóban lépnek jégre a legjelentősebb "hokinemzetek" csapatai. A tervek szerint egyformán mintegy három hónappal a torna előtt készül majd el a nemzeti csarnok, amely 12 ezer néző befogadására lesz alkalmas, valamint a skontói létesítmény, amelyben hatezer szurkoló kísérheti figyelemmel a mérkőzéseket. 

A lettek számára nagy megtiszteltetés a rendezés jog elnyerése, már csak azért is, mert az IIHF 70. világbajnokságának lehetnek a házigazdái. A 2005-ös viadalnak Ausztria ad otthont.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK