Vágólapra másolva!
Az FTC férfivízilabdacsapata 5-4-re kikapott a Nis csapatától, így nem jutott tovább az Euroliga selejtezőjének G csoportjából. A Vasas ugyanakkor megnyerte az F csoportot, ezúttal a Marseille-t verték a piros-kékek. A LEN-kupában az Újpest nyert, a Szeged kikapott, de mindkét gárda továbbjutott.

A Betonút-FTC hosszabbításos mérkőzésen kikapott a házigazda szerb-montenegrói Nis együttesétől a férfivízilabda Euroliga selejtezőjének második csoportkörében, így az utolsó játéknap eredményeitől függetlenül kiesett, és a LEN-kupában folytathatja szereplését.

Euroliga, selejtező, második csoportkör, 4. nap - G csoport:
VK Nis (szerb-montenegrói) - Betonút-FTC 5-4 (1-2, 1-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
a magyar góldobók:
Létay 2, Binder, Katonás 1-1

A meccs elején sok lehetőséget kapott a magyar együttes, ezekkel azonban csak részben tudott élni. A folytatásban - némi bírói segédlettel - a hazaiak kerültek előnyösebb pozíciókba, s a hosszabbítás második félidejében eldöntötték a rendkívül fontos találkozó végkimenetelét.

A csoportból már biztosan az olasz Posillipo és a Nis jut tovább. Az FTC vasárnap az ukrán Mariupol csapata ellen száll vízbe.

A Vasas folytatta bravúros szereplését az Euroliga franciaországi selejtezőcsoportjában: Földi László legénysége szombat este a házigazdák együttesét verte egy góllal, s 8-7-es sikerével csoportelsőként jutott be a legjobb 16 közé, függetlenül az orosz rivális ellen vasárnap vívandó mérkőzésének eredményétől.

Euroliga, selejtező, 2. csoportkör, 4. nap - F csoport:
TEVA-Vasas Plaket - CN Marseille (francia) 8-7 (2-1, 2-1, 3-4, 1-1)
a magyar góldobók:
Steinmetz Á. 3, Hesz 2, Mátyás, Varga D., Steinmetz B. 1-1

A csoport két roppant erős csapata, a szerb-montenegrói Kotor és az olasz Brescia utána a marseille-i hatos harmadik, ugyancsak nagyon nehéz riválisnak ígérkező tagja, a vendéglátók együttese várt szombaton a piros-kékekre. Ám ahogy az előző két ellenfél, a francia gárda sem bírt az angyalföldi alakulattal, amely ismét egyik legfőbb erényét, a küzdőképességet csillogtatva diadalmaskodott.

A mezőnyben különösen a három gólig jutó, olimpiai bajnok center, Steinmetz Ádám, továbbá Hesz Máté, a kapuban pedig Nagy Viktor jeleskedett. "Brusztos, nehéz mérkőzést vívtunk a Marseille-jel, ám hiába játszottak hazai medencében, fegyelmezett játékunkkal szemben nem volt ellenszerük, végig vezetve nyertünk. Ezzel pedig csoportgyőztesek vagyunk!" - értékelt Földi László, a Vasas vezetőedzője.

Az angyalföldi gárda vasárnap, a csoportselejtező befejező napján az orosz CSZK VMF Moszkvával találkozik.

A Szeged vereséget szenvedett a Partizan Beogradtól a LEN-kupa hollandiai csoportküzdelmeinek negyedik játéknapján, de így is már biztos továbbjutó.

LEN-kupa, amersfoorti csoport - 4. nap:
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Szeged-Beton VE 12-7 (4-2, 1-1, 5-3, 2-1)
a magyar góldobók:
Lehmann, Komlósi, Ágner 2-2, Tóth L. 1

Az emberelőnyös helyzetek jobb kihasználása döntött a szerb-montenegrói csapat javára, amely megérdemelten győzött. A Szegednek azonban nincs oka szomorkodni, hiszen a vasárnapi utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutott a csoportból, ugyanis a negyedik helynél hátrább biztosan nem végezhet. A magyar együttes a záró játéknapon a házigazda Amersfoorttal találkozik.

Az első helyért mérkőzhet az Újpest a LEN-kupa budapesti selejtezőcsoportjában, miután a szombat esti elődöntőben 7-3-ra nyert a szerb-montenegrói Sabac ellen.

LEN-kupa, B csoport, 1. elődöntő:
UTE-VB Leasing - Sabac (szerb-montenegrói) 7-3 (1-1, 3-1, 2-1, 1-0)
a magyar góldobók:
Dávid 4, Kovács R., Kéri, Suti 1-1

Igazi tétje nem volt az újpestiek elődöntős fellépésének, mivel Petrovics Mátyás alakulata már azzal kiharcolta a továbbjutást, hogy bekerült a hét együttest felvonultató B-csoport legjobb négy csapata közé. Ugyanakkor természetesen nem volt mindegy, hogy vasárnap a harmadik helyért, avagy a csoportelsőségért szállhat-e vízbe a magyar gárda a margitszigeti Hajós uszoda fedett medencéjében.

Ennek megfelelően a szombati első elődöntős ütközetben gyorsan dűlőre vitték a dolgot Dávid Zoltánék, akik az első negyed után magasabb sebességi fokozatba kapcsolva elhúztak a Sabactól és magabiztos győzelmet arattak.

Szombati meccs a csoport 5-7. helyéért:
Neukölln (német) - Odense (dán) 11-5

Győztek csapataink a LEN-kupában/sport/csapat/20041015menetelnek.html?pIdx=1