Vágólapra másolva!
Százszázalékos teljesítménnyel, mind az öt mérkőzését megnyerve csoportelsőként fejezte be franciaországi selejtezőjét a férfivízilabda-Euroligában a Vasas, amely a torna zárónapján az orosz CSK VMF Moszkvát verte három góllal. A Betonút-FTC a nisi selejtezőcsoportban megnyerte utolsó mérkőzését az ukrán Mariupol ellen, így harmadik lett a szextettben.A Szeged 12-7-re legyőzte a házigazda holland Amersfoortot, s így a harmadik helyen kvalifikálta magát LEN-kupa következő selejtezőkörébe. Az Újpest ugyanezen sorozat budapesti selejtezőcsoportból az első helyen lépett tovább, miután a vasárnapi helyosztón egy góllal verte a görög Panionioszt a Hajós-uszoda fedett medencéjében.

Euroliga-selejtező, 2. csoportkör, 5. nap, F csoport:
TEVA-VasasPlaket - CSK VMF Moszkva (orosz) 11-8

A Marseille-i kvalifikáción a befejező játéknapon is győzött a piros-kék együttes, amelynek az orosz gárda is képtelen volt megálljt parancsolni. Az angyalföldi alakulat ezúttal már abban a tudatban szállhatott vízbe, hogy biztos továbbjutó, és az Euroliga legjobb 16 együttese között folytathatja. A magyar csapat legeredményesebb játékosa Steinmetz Ádám volt négy góllal.

Érthetően elégedetten nyilatkozott a Vasas vezetőedzője, Földi László: "Közös nagy siker ez számunkra, de az érdem elsősorban a csapaté. A következő hét végén már a magyar bajnokság nyitánya vár ránk, most azonban még örülhetünk, hiszen nehéz napokon vagyunk túl, és hála az égnek, maximális teljesítménnyel lettünk csoportelsők."