Társoldalunk:

Békéscsabán jól fogynak a nőikézi-Eb jegyei

2004.10.25. 8:34

Az Európai Kézilabda Szövetség hivatalosan hétfőn és kedden látogatja meg Békéscsabát és Zalaegerszeget, ahol a felújított városi sportcsarnokokat tekinti meg. Az apropó nem más, mint a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság, ennek függvényében immáron a harmadik ellenőrző bejárást ejtik meg az illetékesek. A hírek szerint Békéscsabán már alig lehet jegyet kapni a csoportmérkőzésekre.

Dánia, Németország, Románia és Svédország nőikézilabda-válogatottjai a C csoportban, Békéscsabán lépnek majd pályára a decemberi Európa-bajnokságon, s ha hinni lehet a híreknek, szinte minden összecsapást telt ház előtt játsszák majd a csapatok.

Bár az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hivatalos verdiktje szerint a csoportban szereplő gárdák szövetségi számára a jegyek 10-10 százalékát biztosítani kell, a maradék  tikett is minden bizonnyal gazdára talál.

"Bár sejtettük, hogy nem kell várnunk decemberig az összes jegy elfogyásáig, az mégis meglepetés számunkra is, hogy egy heti árusítást követően a jegyek mintegy kétharmada gazdára talált. A helyi eladás igazán lenyűgöző, ma már alig akad ülőhely, inkább az állóhelyi részre kapható belépő" - nyilatkozta Szigeti Csaba helyszínigazgató a Keleten.hu-nak.

Szigeti elmondta, a sportcsarnok felújítása a tervek szerint halad. A küzdőtér kiszélesítése már megtörtént, ami fontos, az a fűtés- és a világításkorszerűsítés, az eredményjelző kiegészítése, a székek beszámozása, az Európa-bajnokság megrendezéséhez szükséges irodák kialakítása, valamint a televíziós állások kiépítése.

A csarnok főpróbáját november 18-án tartják, amikor a 15-étől Békéscsabán edzőtáborozó magyar válogatott, este 17.45 órai kezdettel Ukrajna ellen lép pályára. A két válogatott egy nappal később, Gyulán (15.00) ismét megmérkőzik majd egymással.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK