Vágólapra másolva!
Miután néhány hete megnyerte a Magyar-kupát, a férfivízilabda-bajnokság rangadóján a legutóbbi négy év bajnokát, egyszersmind a Bajnokok Ligája védőjét, a Domino-Honvédot is legyőzte a Vasas. Az angyalföldiek ezzel ismét bizonyították, a három olimpiai bajnok - Kásás Tamás, Madaras Norbert és Varga Tamás - Olaszországba távozása után is ütőképes csapatot alkotnak, s akár az aranyéremért is versenyben lehetnek.

OB I, 2. forduló
Domino-BHSE - TEVA-Vasas-Plaket 7-8 (1-2, 3-1, 1-3, 2-2)
gól:
Benedek 2, Kiss G. 2, Bárány, Fodor R., Biros, illetve Vindisch 3, Varga D. 2, Steinmetz B., Mátyás, Steinmetz Á.
emberelőny: 6/3, illetve 6/4
négyméteres: 2/2, illetve 1/1.

A rangadó előtt néhány órával egy sajtótájékoztatón Bodnár Zsigmond, a Domino-BHSE szakosztályelnöke arról beszélt, aligha lehetnek motivációs gondjai a világ legjobb vízilabda-klubcsapata játékosainak, még akkor sem, ha hat kétszeres és egy egyszeres olimpiai bajnok alkotja a gárda gerincét. Az esti összecsapáson azonban kiderült: a Vasas játékosai mintha éhesebbek lennének a sikerre, jóllehet a Steinmetz fivérek személyében két olimpiai bajnok is játszik soraikban.

Nos, a Vasas kezdte lendületesebben az összecsapást, de nagyszünetben már a centerét, a kisebb operáció miatt hiányzó Molnár Tamást nélkülöző Honvéd vezetett egy góllal (4-3). A folytatásban az egyik oldalon Varga Dániel, Mátyás és Vindisch szerezte a gólokat, a másikon főleg Benedek és Kiss Gergely remekelt, előbbi védjegyét, az annak idején Újpesten - Kovács István edző irányításával - tökélyre fejlesztett gyors, lefordulásos kontrát, s az azt megkoronázó gólt is bemutatta.

7-7 után Vindisch Ferenc a rövid sarokba vágta emberelőnyből a labdát, a másik oldaon viszont Fodor Rajmund a léc felső élét találta el, s utána már lejárt a játékidő, 8-7-re nyert a Vasas.

Óriási volt az öröm a Vasas táborában, Földi László edző kevés híján könnyekre fakadt örömében: "Nem először borítottuk fel idén a papírformát, büszke vagyok a csapatomra. Úgy tűnik, lelkesedéssel és szervezett játékkal pótolni tudjuk Kásás, Madaras és Varga Tamás hiányát. Szerintem is mi voltunk a motiváltabbak. Biztos vagyok benne, hogy ebben az idényben még sok meglepetést okozunk."

További eredmények
Szolnoki VSC - UTE-VB Leasing 3-9 (0-1, 1-3, 1-3, 1-2)
Legrand Szentesi VK - BVSC 9-8 (1-2, 3-3, 2-2, 3-1)
OSC British Knights - Szeged Beton VE 5-11 (0-2, 1-4, 3-2, 1-3)
Brendon ZF Eger - Neptun VSC 15-1 (4-0, 3-0, 3-0, 5-1)
Szt. István Egyetem Ybl SE - Betonút-FTC 4-14 (0-3, 1-2, 1-3, 2-6)

Ch. Gáll András