Vágólapra másolva!
Győzelemmel mutatkozott be saját közönsége előtt a Szolnok a nőikosárlabda-Euroligában, miután a tarbes-i vereséget követően a második fordulóban megverte az olasz Parmát. Az MKB-Euroleasing Sopron Vilniusban 19 pontos vereséget szenvedett. A Szeviép-Szeged hazai pályán legyőzte a német Dorstent az Európa-kupában, így a második forduló után is százszázalékos.

Euroliga, 2. forduló, C csoport:
Szolnoki MÁV-Coop SE - Parma (olasz) 84-78 (22-13, 10-17, 25-26, 27-22)
legjobb dobók: Farmer 27, Papp 17, Fürész 10, illetve Grubin 20, Kostaki 17, Snow 12.

A parádés 8-0-s szolnoki kezdés megadta a mérkőzés alaphangulatát, és a 67 százalékos dobóteljesítménynek köszönhetően a különbség az első negyed végéig megmaradt. A folytatásban a háromszoros Ronchetti-győztes parmaiak főként centereikre, az amerikai Dream Team-kerettag Snow-ra és a szerb Dacicra építettek, és zónavédekezésre álltak át. Emiatt az újonc Tapodi-gárda 8 perc alatt csupán 5 pontot hozott össze. A félidőben - melynek legjobbja a hazaiakat erősítő új-zélandi Farmer volt 14 ponttal - 32-30 volt az állás.

Fordulás után három triplával megugrottak az expécsi Grubin vezette olaszok, míg a túloldalon a belelendülő Papp négy személyi hibával a kispadra kényszerült. Az agresszívebben támadó Magyar Kupa-győztes azonban ritmust váltott, és 30 perc elteltével már 57-56-ot mutatott az eredményjelző. Az utolsó játékrészben 8 pontnyira is megléptek a Tisza-partiak, a vendégeknél Snow kipontozódott, a görög Kostaki pedig sorra rontotta el a hármasokat, így végül megérdemelt hazai győzelemnek tapsolhatott a közönség.

Tapodi Péter vezetőedző: "Még nincs kész a csapat, idő kell, amíg beépítjük az újonnan érkezetteket. Remek volt az ellenfél, megzavart bennünket a zónavédekezés is, de ma mi voltunk a jobbak."

A Szolnok a jövő héten az orosz Szamarához látogat.