Vágólapra másolva!
Az utóbbi években nagy sikert aratott mindig a magyar nőikézilabda-válogatott szabadedzése, amelyet szurkolók is megtekinthettek. Az olimpia előtt Tapolcán gyakoroltak nézők előtt Radulovicsék, november 17-én, szerdán a békéscsabai sportcsarnokban ugyanerre készülnek. A tréning délelőtt 10.30-kor kezdődik.

A héten Békéscsaba városában készül a decemberi Európa-bajnokságra a magyar nőikézilabda-válogatott, amely november 17-én, szerdán délelőtt 10.30-tól másfél órás, nyílt edzést tart a városi sportcsarnokban.

A csarnok a hírek szerint teljesen készen áll az Eb csoportküzdelmeire, Békéscsabán a dán, a német, a svéd és a román nemzeti csapat küzd majd a középdöntőbe jutásért.

A felújított sportcsarnokról az Európai Kézilabda Szövetség szakemberei is elismerően szóltak, a létesítményben teljesen felújították az öltözőket, megszélesítették a küzdőteret, így csütörtökön, az Ukrajna elleni felkészülési mérkőzésen már az Eb főpróbáját tartják a helyi szervezők.

A 17.45-kor kezdődő találkozót a Sport1 élőben közvetíti. Másnap, november 19-én, pénteken, Gyulán a tornacsarnokban ugyancsak magyar-ukrán találkozóra kerül sor, a kezdés 15 órakor lesz.

Kiss Szilárd szövetségi kapitány elmondta: az első héten a frissítés lesz a fő feladat, így kevesebb labdás játékra kerül majd sor, inkább a fizikai regenerálódás a fő feladat.

A 19-es kerethez szerdán csatlakozik majd a német Frankfurtot erősítő Szrnka Hortenzia.

23 nappal a nőikézilabda-Eb nyitánya előtt edzőtáborba vonult a német válogatott is, amely Nenndorfban kezdte meg a felkészülés utolsó fázisát. A csapatra elsőként a hétvégén egy rangos, dániai négyes torna vár.

"Csapatunk már 90 százalékra összeállt, persze a hátralévő összecsapások során bármi történhet még" - nyilatkozta Ekke Hoffmann szövetségi kapitány, aki nagy meglepetésre bejelentette, a tartalékok között számít Christine Lindemannra is.

A 33 esztendős kapus első sikereit még a '90-es évek elején a TuS Walle Bremen színeiben érte el (a ferencvárosiak jól emlékezhetnek rá az elveszített KEK-döntőből), 1994-ben került a válogatottba, amelyben öt éven keresztül szerepelt, s tagja volt többek között az 1997-es, hazai pályán vb-bronzérmet szerző együttesnek is.

1999-ben szerződött a dán Randershez, ahol kisebb megszakításokkal (tanulmányai miatt fél évet kihagyott) idén nyárig védett, s csak pár hónapja igazolt a Kolding együtteséhez. 2000 óta tagja a német strandkézilabda-válogatottnak is.

az eBoks-Challenge-re utazó német keret
kapusok: Sabine Englert, Clara Woltering (mindkettő B. Leverkusen), Alexandra Gräfer ( Trier)
mezőnyjátékosok: Daniela Harke, Marion Erfmann, Heike Schmidt (mind Oldenburg), Nina Wörz, Nikola Pietzsch, Milica Danilovic (mind Leipzig), Susanne Henze, Stefanie Melbeck (mindkettő Buxtehude), Nadine Härdter (Dortmund), Grit Jurack (Viborg), Anja Althaus (Trier), Kathrin Blacha (Nürnberg), Sabrina Neuendorf (Frankfurt),
tartalékok: Christine Lindemann (Kolding), Silke Meier (Trier), Laura Steinbach (TuS Metzingen), Ulrike Stange (Dortmund), (Nora Reiche (Leipzig)

a torna pogramja
november 19.
17.30:
Franciaország - Németország
19.30: Dánia - Szerbia-Montenegró

november 20.
14.15:
Szerbia-Montenegró - Franciaország
16.15: Dánia - Németország

november 21.
14.15:
Németország - Szerbia-Montenegró
16.15: Dánia - Franciaország.

Danilovic az Eb-t is vállalná/sport/csapat/kezilabda/20041113viharosan.html?pIdx=1Kulcsemberét veszítette a német nőikézi-csapat/sport/csapat/kezilabda/20041020elbucsuztak.html?pIdx=1Realistán készülnek a németek az Eb-re/sport/csapat/kezilabda/20040920teljesse.html?pIdx=2