Vágólapra másolva!
December ötödikén tartják a Magyar Vízilabda Szövetség tisztújító közgyűlését. Az esemény ezúttal messze több egyszerű protokolláris aktusnál, ugyanis Bodnár Zsigmond, a szövetség lemondott - marketingügyekét felelős - alelnöke s a mögötte álló mamutcég, a T-Mobile Magyarország trónfosztásra készül.

A társaság vezérigazgató-helyettese csütörtökön Dala Tamást, a Nemzeti Sportuszodák igazgatóját, korábbi 185-szörös válogatott vízilabdázót nevezte meg érdekcsoportjuk jelöltjének az MVSZ elnöki posztjára. Másképp: Dala lesz a jelenlegi elnök Martin György kihívója.

Dala ötszörös magyar bajnok, négyszeres Magyar-kupa-győztes, LEN-kupa-győztes, alapembere volt az UTE 1994-ben BEK-et, majd Szuperkupát nyert alakulatának.

Bodnár Zsigmond, az MVSZ korábbi alelnöke a közelmúltban lemondott tisztségéről, egyidejűleg a T-Mobile nem újította meg évi 36 millió forintos, a szövetségnek szóló támogatását - az összeget ehelyett egy alapítványba helyezte, amely a Vízilabdaklubokat Támogató Egyesületen keresztül finanszírozza a vidéki szakosztályokat, az utánpótlás-nevelést és a női szakágat.

Ch. Gáll András