Vágólapra másolva!
A decemberi, magyarországi nőikézilabda Európa-bajnokságra készülő válogatottak mérkőzésén a hazai csapat szinte végig vezetve legyőzte az olimpiai bronzérmes Ukrajnát Békéscsabán. Újabb vereséget szenvedett, és ezzel csoportutolsó lett a Svédországban zajló férfi Világkupán a megfiatalított magyar válogatott, amely csütörtökön Izlandtól kapott ki.

Eredmény:
Magyarország - Ukrajna 25-21 (15-13)

A december 9-én kezdődő kontinenstorna előtt ez volt az első félkészülési mérkőzése az együttesnek, és Kiss Szilárd szövetségi kapitány - aki Mocsai Lajos utódja - most debütált a kispadon. Békéscsaba az egyik helyszíne az Eb-nek. A két csapat pénteken 15 órakor Gyulán ismét összecsap.

Újabb vereséget szenvedett, és ezzel csoportjában az utolsó helyen végzett a Svédországban zajló férfi Világkupán a megfiatalított magyar válogatott, amely csütörtökön Izlandtól kapott ki. Skaliczki László szövetségi kapitány - az athéni negyedik hely után alaposan megfiatalított - együttese szinte végig hátrányban volt, és ezúttal sem sikerült nyernie. A magyar gárda szombaton az 5-8. helyért Szlovéniával mérkőzik Göteborgban.

Eredmények, 3. forduló:
B csoport (Borlänge):
Franciaország - Németország 28-21 (13-14)
Izland - Magyarország 33-29 (18-12)

A végeredmény:
1. Franciaország 6 pont
2. Németország 4
3. Izland 2
4. Magyarország 0

A csoport (Jönköping):
Svédország - Dánia 30-27 (16-11)
Szlovénia - Horvátország 33-28 (16-12)

A végeredmény:
1. Svédország 5 pont
2. Dánia 4
3. Szlovénia 3
4. Horvátország 0.

A szombati program (Göteborg):
elődöntő:
Franciaország - Dánia
Németország - Svédország

az 5-8. helyért:
Magyarország - Szlovénia
Izland - Horvátország.