Társoldalunk:

A pólósellenzék a vidékre is számít az elnökválasztásnál

2004.11.19. 8:24

A magyar vízilabda-társadalom forrong, pedig az ember azt hihetné: a hét éve tartó sikersorozat - benne két olimpiai bajnoki és egy világbajnoki aranyéremmel, az olyan "apróságokat", mint néhány Eb-diadal nem is számítva - megteremtette a békét, a nyugodt alkotómunka lehetőségét. Nincs így, a december ötödikei, tisztújító közgyűlésen a négyszeres bajnok, Euroliga-győztes Domino-BHSE-t működtető és finanszírozó T-Mobile vezette "ellenzék" új szövetségi elnököt akar megválasztatni a küldöttekkel, s ezáltal új szellemet meghonosítani az MVSZ-ben, általánosabban fogalmazva a sportágban.

A törekvések zászlóvivője Bodnár Zsigmond, a T-Mobile vezérigazgató-helyettese, a Domino-BHSE szakosztályelnöke, aki a közelmúltig a szövetség marketingügyekért felelős alelnöke volt.  Tisztségéről azonban lemondott, egyszersmind a mobilos cég visszavonta az MVSZ-től évi 36 milliós támogatását, azt átirányítva egy alapítványba, a Vízilabdaklubokat Támogató Egyesületbe.

"Mindenki azt hitte, az elnöki posztra török, pedig talán most már nyilvánvaló, hogy az én cselekedeteim mozgatórugója még véletlenül sem a személyes becsvágy. Az a baj, hogy mindenki önmagából indul ki.  Egyetlen cél vezérel: a magyar vízilabdasport érdeke, annak tartós virágzása" - fogalmazta meg Bodnár Zsigmond az [origo]-nak.

- Miért éppen mostanra időzítették Dala Tamás elnökjelöltségének bejelentését?
- Várni akartunk még vele, de az információ kiszivárgott, nem volt más választásunk.

- Ha Dala lesz az elnök december ötödikén, akkor nyilván egy nagyobb összeggel beszáll a T-Mobile.
- Ez is tévedés, mi Dalának, illetve rajta keresztül a szövetségnek nem fogunk adni egy fillért sem. Viszont minden erővel azon vagyok, hogy kiterjedt üzleti kapcsolatainkon keresztül az eddiginél sokkal több szponzort, támogatót vonjunk be. És persze az eddiginél nagyobb összegekkel.

- Mi kell ahhoz, hogy a közgyűlésen az önök jelöltje arasson győzelmet?
- Az egész országra kiterjedő támogatottság. Az ugyanis - az alapszabály értelmében - nem elegendő, ha néhány nagy szakosztály, például a Domino, a BVSC, az Eger Dalára szavaz. A vidéket is meg kell nyernünk.

- És ez sikerülni fog?
- Négyszemközti beszélgetéseken mindenki mellettünk áll, vagy legalábbis tízből kilencen. Most már csak arra van szükség, hogy ezek az emberek a közgyűlésen fel is emeljék a kezüket.

Ch. Gáll András

KAPCSOLÓDÓ CIKK