Vágólapra másolva!
Békéscsaba után áttette székhelyét Zalaegerszegre a magyar nőikézilabda-válogatott, ahol három napos edzésmunka után két újabb összecsapás vár Radulovicsékra. Az ellenfél ezúttal Szlovénia lesz, csütörtökön nézők előtt, pénteken zárt kapuk mögött.

Gyuláról két napos eltávozásra hazautazott a nőikézilabda-válogatott, s csupán vasárnap este kellett a játékosoknak Zalaegerszegre utaznia. A felkészülés második szakaszában a zalai megyeszékhely látja vendégül Kiss Szilárd tanítványait, a kapitány elmondta, ezen a héten még az erőnléti munkára is jut idő.

"Hétfőtől már háromszor edz a csapat, több lesz a labdás gyakorlat, de még futni is fognak a játékosok. Csütörtökön Szlovénia ellen szereplünk, majd pénteken ugyancsak a déli szomszédunk lesz az ellenfelünk. Ezt a mérkőzést már zárt kapuk mögött, a szurkolók és a sajtó kizárásával vívjuk. Szükségünk van olyan összecsapásokra, ahol taktikai elemeket gyakorolhatunk anélkül, hogy erről bármi kiszivárogna" - mondta a kapitány.

Az egyetlen gondot az jelenti, hogy Nagy Ivett tüszős mandullagyulladás miatt nem edzhet, Tóth Tímea pedig az ukránok elleni mérkőzés óta fájlalja a jobb vállát.

Az egerszegi összecsapásra a szurkolók a helyi sportirodán keresztül válthatják meg jegyeiket. A csarnok a hírek szerint csütörtökre már majdnem elkészül, akkorra megépül többek között a sajtó- és információs központ is. Egyedül a küzdőtér borítása marad hátra, a speciális burkolatot december 6-tól kezdik lefektetni a szakemberek.

Gőzerővel készül a szlovén nőikézilabda-válogatott is, amely már átköltözött Moravske Toplicére. A gárdában akad hiányzó, a csapatkapitány Deja Doler ugyanis térdműtéten esett át, s egyelőre nem tudni, vállalja-e a szereplést.

Szlovén lapok szerint, ha nem lenne Doler sérülése, az utóbbi idők legideálisabb felkészülését végezné az együttes. "Nagyon sok kazettánk van, még várom elődöm, Marta Bon segítségét is ezen a téren. Elemezzük csoportellenfeleinket, azt már most látjuk, hogy az orosz kapitány, Jevgenyij Trefilov alaposan megfiatalította csapatát, elsősorban a Lada Togliattira épít. Már azt is tudjuk, milyen játékosokra számít szerb kollégám. Ahogy látom, Isakovicnak komoly nehézségei vannak, hiszen sztárok egész sora lépett vissza, azonban számolnunk kell azzal, hogy a fiataloknál jóval nagyobb lesz az ambíció, a bizonyítási vágy" - nyilatkozta Robert Begus szlovén szövetségi kapitány.

Hétfőn bekapcsolódott a munkába Silvana Ilic, Nadiza Plesko, Misa Marincek, illetve Mojca Dercar is. "Még reménykedünk abban, hogy Doler jöhet az Eb-re. Csak azután jelölöm ki a magyarok elleni keretet" - jelentette ki Begus.

Deja Doler egyelőre még bizonytalan a szereplést illetően. "Voltam doktor Vinko Pavlovcicnél, ő azt javasolta, ne játsszak az Eb-n. Várom még kollégája, Vojka Strojnik véleményét, ugyanis a rehabilitációs programot ő írta elő számomra. Tőle függ, játszhatok-e a kontinenesviadalon. Már nem érzek fájdalmat, nincs bedagadva a térdem, de még van egy kis reményem a játékra. Nagy örömmel tölt el, hogy láttam, mennyire komolyan készül a válogatott, mindenképpen van reményünk a legjobb nyolc közé kerülésre.

Doler egyébként tökéletesen kihasználta a sérülése révén "keletkezett" szabadidőt, s elvégezte a ljubljanai egyetemet. Az immáron diplomás közgazdász következő célja a doktori cím.

a szlovén keret
kapusok: Barbara Gorski (Celeia Zalec), Misa Marincek (Krim Ljubljana), Szergeja Stefanisin (Zamet Rijeka)
mezőnyjátékosok: Deja Doler, Spela Cerar, Olga Ceckova, Tanja Dajcman, Natalija Gyerepaszko, Anja Freser, Katja Kurent, Tanja Oder (mind Krim Ljubljana), Mojca Dercar (Ptuj), Silvana Ilic (Elda Prestigio, spanyol), Nadiza Plesko (Castelldefels, spanyol), Vesna Pus (Olimpija Ljubljana), Michaela Coira (Burja Skofje)

Pincési László