Vágólapra másolva!
Utolsóként az olasz bajnok Milano Vipers csapata jutott be a jégkorong Kontinentális-kupa székesfehérvári négyesdöntőjébe. A Viperák a kazah Torpedo Kazzinc, a norvég Storhamar és az ukrán Szokol Kijev gárdáját előzték meg a selejtező záró körében.

A második számú európai kupában január 7. és 9. között a házigazda Alba Volán-FeVita, az orosz éllovas Dinamo Moszkva, a szlovák bajnokságot vezető HKm Zvolen és a Milano vesz részt.

A három külföldi csapatban jelenleg összesen 11 olyan játékos szerepel, aki az előző idényben még az észak-amerikai profiligában (NHL) kereste kenyerét, és az ott folyó bérvita miatt szerződött Európába.

A legismertebb közülük Pavel Dacjuk: a moszkvai csatár februárban az NHL All Star-gáláján is fellépett.

a Kontinentális-kupa 11 NHL-játékosa
Dinamo Moszkva: Makszim Afinogenov (orosz, Buffalo Sabres), Andrej Markov (orosz, Montreal Canadiens), Artyem Csubarov (orosz, Vancouver Canucks), Pavel Dacjuk (orosz, Detroit Red Wings), Martin Havlat (cseh, Ottawa Senators), Lubos Bartecko (szlovák, Atlanta Thrashers)

Hkm Zvolen: Michal Handzus (szlovák, Philadelphia Flyers), Vladimir Orszagh (szlovák, Nashville Predators), Richard Zednik (szlovák, Montreal)

Milano Vipers: Craig Adams (kanadai, Carolina Hurricanes), Niklas Sundström (svéd, Montreal)