Vágólapra másolva!
Amint az utóbbi időszakban megszokott, ismét a címvédő DAC-Invitel és a bajnok Alba Volán-FeVita vívja a jégkorong Magyar Kupa döntőjét. A győztes jutalma 750 ezer forint.

A várhatóan nagy izgalmakat hozó mérkőzésre pénteken 19 órakor kerül sor Dunaújvárosban. Amint az eseménnyel kapcsolatos budapesti sajtótájékoztatón elhangzott: a hazaiak az elmúlt három kiírásban - igaz, semleges helyszíneken - mindig megnyerték az MK-t, és most is a jó sorozat folytatásában bíznak. Erősítést jelent, hogy immár a tengerentúlról hazatért Szuper Levente védi a kaput, és leszerződtettek egy norvég játékost is, Simensent. Hiányozni fog viszont Orsó és Lencsés sérülés miatt.

A székesfehérváriak sem a legerősebb összeállításban lépnek pályára, Rajz, Svasznek és Ocskay nem hadra fogható. Viszont utóbbi játékos édesapja, id. Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója jó hírrel is szolgált: fia hétfőtől újra kezdheti az edzéseket. A történet előzménye, hogy a hokisnál másfél hónapja szívproblémákat fedeztek fel, s úgy tűnt, nem folytathatja pályafutását. Hosszú kivizsgálássorozat és aktív pihenés után most megkapta az engedélyt a folytatásra.

"Fokozatosan kezdem újra az edzéseket, és bízom benne, hogy a január közepén esedékes Kontinentális-kupa négyesdöntőn már tétmérkőzésen is láthatnak a szurkolók. Nehéz időszakon vagyok túl, senkinek sem kívánom, de örülök a kedvező orvosi eredménynek" - mondta a válogatott csatár.

A Sport1 által élőben közvetített Magyar Kupa fináléját minden bizonnyal telt ház előtt rendezik. A 800 forintos ülőhelyre szóló belépők elfogytak, az 500 forintos álló-, illetve a 300 forintos diák- és nyugdíjas jegyek még korlátozott számban kaphatók. Studniczky Ferenc, a magyar szövetség elnöke bejelentette, hogy a győztes csapat 750 ezer forintos díjazásban részesül.