Vágólapra másolva!
Bécsben elkészítették az európai férfikézilabda-kupák negyeddöntőinek párosítását. A két állva maradt magyar csapat közül a Bajnokok Ligájában szereplő Fotex Veszprém a spanyol Ciudad Reallal, míg az EHF-kupában a Dunaferr a német Gummersbachhal találkozik.

Nem alakult kedvezően sorsolás a mieink számára. A Sterbik Árpádot és Mirza Dzombát is foglalkoztató Ciudad Real a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb esélyese, így a negyeddöntő akár előre hozott finálénak is tekinthető. Nem lesz könnyű dolga a Dunaferrnek sem az EHF-kupában, bundesligás ellenfele papíron esélyesebb a továbbjutásra.

A Ciudad Real kettős győzelemmel a dán Gudmét búcsúztatta a legjobb 16 között, míg a Gummersbach a francia US Dunkerque-en jutott túl két sima diadallal. Az első mérkőzésekre mindkét sorozatban március 5-én, a visszavágókra pedig nyolc nappal később kerül sor. A Fotex és a Dunaferr egyaránt idegenben kezd.

A veszprémiek érthetően nem örültek a riválisnak, hiszen az előző kiírásban éppen a Ciudad Real búcsúztatta kettős győzelemmel (Spanyolországban: 33-24, Magyarországon: 28-25) a Fotexet. Februárban szintén a negyeddöntőben csapott össze a két gárda. "Leginkább a spanyolokat szerettük volna elkerülni, de meggyőződésem, hogy ellenfelünk sem örül a sorsolás eredményének. A két mérkőzés még nagyon messze van, így nincs sok értelme az esélylatolgatásoknak, hiszen ki tudja, hogy akkor éppen hány sérültje lesz az együtteseknek. Egy biztos, két nagyon jó csapat feszül majd egymásnak, s jelenleg megtippelhetetlen a párharc kimenetele" - mondta Hajnal Csaba, a veszprémiek ügyvezetője.

A spanyol együttes - melynek színeiben Sterbik Árpád és Mirza Dzomba révén két korábbi veszprémi sztár is szerepel - trénere, Juan de Dios Román úgy véli, csapata csak erős riválist kaphatott a legjobb nyolc között, így szerinte nem lehet szerencséről vagy balszerencséről beszélni. Román a klub honlapjának nyilatkozva mindkét gárdának 50 százalék esélyt ad a továbbjutásra.

"Az orosz Asztrahant és a spanyol Granollerst szerettük volna mindenképpen elkerülni, ami sikerült, s annak ellenére, hogy jobban örültünk volna a svéd Skövdének, önbizalommal telve várjuk a németek elleni párharcot" - nyilatkozta a sorsolás után Imre Vilmos, a Dunaferr edzője, aki az ellenfélről elmondta: francia és koreai válogatott átlövő is erősíti az együttest, ami jelzi, nehéz gárda vár csapatára. "A célunkat, azaz a nyolc közé kerülést már elértük, így felszabadultan, bátran játszhatunk majd, ráadásul az mindenképpen egy kis előnyt jelent a számunkra, hogy idegenben kezdünk. A csapat nagyon jó hangulatban van, mindenki úgy áll hozzá, hogy 'ide nekünk az oroszlánt is'. Mindenképpen tovább szeretnénk jutni, sőt meg akarjuk nyerni a kupát, persze akkor sem lesz itt a világvége, ha esetleg kiesünk."

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítása:
THW Kiel (német) - FC Barcelona (spanyol)
Montpellier (francia) - Flensburg (német)
Ciudad Real (spanyol) - Fotex Veszprém
TBV Lemgo (német) - Celje (szlovén)

Az EHF Kupa negyeddöntőjében:
Dinamo Asztrahan (orosz) - IFK Skövde (svéd)
Bregenz (osztrák) - Magdeburg (német)
Gummersbach (német) - Dunaferr
Granollers (spanyol) - Tusem Essen (német)

[origo] / (MTI)