Vágólapra másolva!
Az olasz Savonával, az olimpiai bajnok Kásás Tamást és Märcz Tamást is foglalkoztató itáliai gárdával találkozik a Szeged-Beton VE együttese a férfivízilabda LEN-kupa negyeddöntőjében.

A keddi római sorsolás alapján a párharc első összecsapását január 19-én, szerda este rendezik az itáliai csapat otthonában, a magyarországi visszavágó február első hétvégéjén, minden valószínűség szerint 5-én, szombaton lesz a városi sportuszodában.

"Kaphattunk volna könnyebb ellenfelet is, de ez van, a világ egyik, ha nem a jelenlegi legjobb csapatával szemben kell helytállnunk" - reagált a sorsolás hírére Gyöngyösi András, a szegediek vezetőedzője. "Az jó, hogy az első meccset kint játsszuk, ott kell olyan eredményt elérnünk, hogy maradjon esélyünk a szegedi visszavágóra. Ez persze roppant nehéz lesz, hiszen Kásásék mellett a Savonában pólózik számos további nagyágyú, köztük a szerbek klasszisa, Sapic is. Reményt az adhat, hogy az őszi csoportselejtezőkön, a hollandiai Amersfoortban, amikor mi még gyengébb formában s egyetlen centerrel játszottunk csupán, szoros meccsre voltunk velük szemben képesek, csak a végén kerekedtek fölénk, s nyertek 10-7-re. Azóta mi sokat fejlődtünk, persze lehet, hogy ők is..."

A LEN-kupa nyolcaddöntőjében az Újpestet búcsúztató, szintén olasz Camogli az olimpiai bajnok Székely Bulcsút is a soraiban tudó görög Panionioszt kapta, a Ferencvárost kiejtő, s az Európa-bajnok Varga Zsolttal felálló orosz Dinamo Moszkva pedig a belgrádi Partizannal került össze.

A negyeddöntő teljes párosítása:
Savona (olasz) - Szeged-Beton VE
Camogli (olasz) - Panioniosz (görög)
Partizan Beograd (szerb-montenegrói) - Dinamo Moszkva (orosz)
Kazany (orosz) - Primorac Kotor (szerb-montenegrói)

A Szeged továbbjutott, az Újpest és a Fradi kiesett a LEN-kupában/sport/csapat/vizilabda/20041211kettos.html?pIdx=1