Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, a férfi vízilabdázók szövetségi kapitánya vezetésével kedden Kassára utazott egy 14 fős "próbaválogatott", kivétel nélkül az athéni olimpián nem szerepelt játékosok alkotta csapat, amely a három nap alatt vívandó edzőmeccseken több ízben is vízbe száll a szlovák nemzeti együttes ellen.

A túrával az a célja a sydneyi győzelem után a görög fővárosban olimpiai bajnoki címét megvédő gárda szakmai irányítójának, hogy posztonként megtalálja a megfelelő riválisokat ötkarikás aranyérmes játékosainak, s a versenyhelyzet megteremtésével is segítse a jövő feladatainak is megfelelni képes, lehető legütőképesebb nemzeti válogatott kialakítását.

"Tapasztalatgyűjtésre szolgál ez a három nap. A tekintetben leginkább, hogy kiderüljön: a 14 játékos közül kinek van sansza bekerülni a tavasszal összeálló, s a júliusi montreali világbajnokságra készülő keretbe. Ki-ki alkalmat kap rá, hogy igazolja: képes akár arra is, hogy olimpiai bajnokot szorítson ki a csapatból" - mondta Kemény Dénes, hozzátéve, hogy a szlovákiai kintlét idején négy vagy öt, egyenként másfél órás, vagyis hat negyedből álló edzőmeccset vívnak majd a vendéglátók legjobbjaival.

A december 22-i, budapesti Coop Gálán az athéni győztes Kemény-csapattól 12-6-ra kikapó szlovákoknak is kapóra jön a mostani "kísérletválogatott" vendégszereplése, hiszen a jövő év eleji vb-selejtezőkre készülő hazai gárda spanyolországi légiósaival kiegészülve legerősebb összeállításában gyakorolhat az olimpiai bajnokai nélkül is roppant erős magyar alakulat ellen.

A Kassára utazók névsora: Jászberényi Gábor (Brendon-ZF-Eger), Nagy Viktor (TEVA-VasasPlaket), Bisztritsányi Dávid (UTE-VB Leasing) - kapusok, Katonás Gergő, Létay Krisztián (Betonút-FTC), Gór-Nagy Miklós, Kis Gábor, Kiss Csaba (Brendon-ZF-Eger), Varga II Zsolt (Dinamo Moszkva, orosz), Szívós Márton (Domino-BHSE), Hosnyánszky Norbert (Florentia, olasz), Komlósi Péter (Szeged-Beton VE), Varga Dániel, Vindisch Ferenc (TEVA-VasasPlaket) - mezőnyjátékosok