Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron 95-80-ra kikapott az ukrán Zaporizzsja otthonában, míg a Szolnok hazai pályán szenvedett 79-73-as vereséget a klubvilágbajnok orosz Szamarától a nőikosárlabda-Euroliga 10. fordulójában. Nem fogadta el a fellebbezést, így Női Hivatásos Kosárlabdaliga versenybizottsága - tartozásai miatt - jogerősen is kizárta a Ventwest-Foton Sopron együttesét az NB I-ből.

Euroliga, 10. forduló, C csoport:
Szolnoki MÁV-Coop SE - Szamara (orosz) 73-79 (19-24, 22-25, 17-18, 15-12)
Szolnok, 1500 néző
pontszerzők: Papp 21, Volnaja 14, Delmis 11, Farmer 11, Fürész 8, Englert 6, Farkas 2, illetve Lawson 17, Artesina 13, Wauters 13, Korsztin 12, Najmusina 11, Sztyepanova 9, Swoopes 4

A novemberi 82-44-es oroszországi vereségen felül az sem számítot túl jó előjelnek a Szolnok számára, hogy fizetési problémák miatt sokáig kétséges volt Volnaja szereplése, és a fehérorosz légiós végül csak az utolsó pillanatban vállalta a játékot.

A Szolnok ígéretesen kezdett Delmis triplájával, de az eddigi két klub-vb sztárokkal teletűzdelt győztese hamar egyértelművé tette, hogy a Pécsen is megfordult, Eb-győztes Sztyepanova valamint a kétszer is Európa legjobbjává választott belga Wauters centerkettős mellett az ellenfélnek nincs sok keresnivalója a palánkok alatt. Az esélyeknek megfelelően a nyitónegyed felénél már az Euroliga-mezőnyben egyedüliként hibátlan, nyomasztó magassági fölényben játszó Szamara vezetett.

A folytatásban valamelyest javult a hazaiak 27 százalékos dobóteljesítménye, csakhogy Najmusina gyorsan három triplát is "bevágott" a házigazdák gyűrűjébe. A magyar kupagyőztes egy 7-0-ás rohammal 32-32-nél utolérte a mesés költségvetésű orosz bajnokot, amely néhány szerencsés kosárral a félidőre 41-49-re ismét elhúzott.

A mintegy 30 szurkolójuk által buzdított vendégek eddig még egyetlen 3. negyedet sem buktak el a sorozatban, ezt vetítette előre, hogy a nagyszünet után csakhamar 12 pontra nőtt a különbség, noha az olimpiai aranyérmes amerikai Swoopes és az Európa-bajnok francia Lawson jobbára csak a kispadot koptatta a túloldalon. Harminc perc elteltével 58-67-et mutatott az eredményjelző.

A zárófelvonásban az előzetes viták ellenére remekül játszó Volnaja kipontozódott, ám a meglepően jó erőállapotban lévő Tisza-partiak így is 2 pontra feljöttek. Zúgott a "mindent bele!" a csodában reménykedő közönség részéről, és 3 perccel a vége előtt már 71-71 volt az állás. Najmusina újabb hármasa viszont sorsdöntőnek bizonyult, az orosz All Star-csapat végül begyűjtötte 8. diadalát is, a fantasztikusan küzdő Tapodi-gárda azonban minden eddiginél nagyobb csatára kényszerítette a végső sikerre is esélyes riválisát.

A 3 sikernél és 6 kudarcnál tartó szolnokiak a következő fordulóban szabadnaposak lesznek, majd két hét múlva a szerb-montenegrói Vojvodinához látogatnak.

Tapodi Péter vezetőedző: "Az első félidőben gyengén védekeztünk, a hajrában pedig jól látszott, hogy mennyivel rövidebb a cseresorunk nagy nevű ellenfelünkénél. Jól felpörögtek a lányok erre a rangadóra, összességében dicséret illeti őket a mai helytállásért."

Az A csoport mérkőzésén:
Zaporizzsja (ukrán) - MKB-Euroleasing Sopron 95-80 (25-23, 19-20, 29-25, 22-12)

Az 5 győzelmet és 4 vereséget felmutató soproniak egy hét múlva a cseh Brno ellen lépnek pályára.