Társoldalunk:

A Szolnok megszorította a klubvilágbajnokot

2005.01.12. 20:20

Nem fogadta el a fellebbezést, így Női Hivatásos Kosárlabdaliga versenybizottsága - tartozásai miatt - jogerősen is kizárta a Ventwest-Foton Sopron együttesét az NB I-ből. A fellebbezés ideje alatt a Foton a hétvégén lejátszhatta szegedi bajnokiját, amelyet 67-57-re elvesztett.

A klub még felülvizsgálati kérelmet nyújthat be az MKOSZ elnökségéhez, ennek a rendkívüli jogorvoslati lehetőségnek azonban már nincs halasztó hatálya, s így a soproniak vasárnap már nem léphetnek pályára az Atomerőmű-Szekszárd ellen.

A testület december 8-án szankcionálta először a Fotont, ugyanis a csapatot működtető gazdasági társaság határidőre nem fizette ki a város másik klubjával, az MKB-Euroleasing Sopronnal szemben fennálló 2 millió forintos adósságát. Ezért az együttes november 10-e után lejátszott mérkőzéseinek eredményét megsemmisítették, s egyaránt 20-0-ás különbséggel az ellenfelek javára igazolták. Mivel a tartozás rendezésére a továbbiakban sem került sor, ezért a versenybizottság a kizárás mellett döntött, ezáltal a csapat összes eddigi eredményét törölte.

A Foton szerint azonban a két soproni egyesület között tavaly júniusban megkötött, öt kosaras kölcsönadásáról szóló szerződés eleve érvénytelen, mivel a megállapodás idején egyikük játékjogával nem az MKB rendelkezett. A jelenlegi idényben a többi négy érintett sem szerepelt a csapat színeiben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK