Vágólapra másolva!
Újabb kosárlabdacsapatot fenyeget a kizárás a magyar bajnokságban, ám ezúttal nem a hölgyek, hanem a férfiak mezőnyében. A Női Hivatásos Kosárlabdaliga versenybizottsága - tartozásai miatt - már kizárta a Ventwest-Foton Sopron együttesét az NB I-ből, most a férfiliga képviselői kényszerülhetnek hasonló eljárásra a Vitai Eger-Fekete Sasok együttese ellen.

A másodosztályból nyáron felkerülő csapat nagy tervekkel vágott neki az élvonalnak, ám a problémák már korán jelentkeztek. Először a kiszemelt Fodor Gergely hagyta el még a bajnokság kezdete előtt az együttest, majd villámgyors edzőváltások következtek, s félév alatt számtalan légiós is megfordult a Heves megyei csapatban.

A tíz mérkőzésen tíz vereséget szenvedő együttes tartozás miatt a 4. fordulótól kezdve 20-0-s vereségekkel zárja a meccseket, s csak reménykedik abban, hogy a liga nekik ad igazat - igaz, ettől csak a gólkülönbség változik, a megszerzett pontok száma nem.

A liga ugyanis a negyedik forduló után úgy döntött, amíg a klub nem rendezi tartozását Földesi Attila, a klubot az élvonalba juttató tréner, illetve a szlovák légiós, Peter Praznowsky felé, addig minden meccset 20-0-lal az ellenfélnek igazol.

Az egri klub Földesi követelését már teljesítette, viszont úgy véli, Praznowsky ugyanúgy vétett a klub ellen, többek között a szolgálati autót is sérülten szolgáltatta vissza.

A csapat ügyében a szövetség január 21-én dönt véglegesen, addig a Fekete Sasokra még vár egy szombati, kecskeméti fellépés. Hogy 22-én fogadhatja-e a csapat a Marc-Körmendet, az a jövő zenéje.