Vágólapra másolva!
Bár az első félidőben katasztrofálisan játszott a Dunaferr nőikézilabda-csapata, a második 30 percben parádés játékkal nemcsak a maga javára fordította az Astroc Segunto elleni BL-csatát, de fölényes, 35-28-as győzelmet aratott spanyol riválisa felett. Az EHF-kupában a Ferencváros Svédországban is nyert, s kettős győzelemmel lépett túl ellenfelén, míg a Cornexi-Alcoa hazai környezetben vívta ki a továbbjutást a német Frankfurt ellen.

Bajnokok Ligája, nők, A csoport, 2. forduló:
Dunaferr - Astroc Segunto (spanyol) 35-28 (15-17)
Dunaújváros, 1500 néző
v.: Repensek, Pozeznik (szlovének)
gól: Radulovics 9/4, Pálffy 5, Kulcsár 5, Pigniczki 4, Ferling 4, Gáspár 3, Nagy I. 3, Bohus 1, Kindl 1, illetve Medved 7/3, Guerola 6, Aguilar Diaz 5, Gomez 3, Oncina 3, Benzal 2/2, Mangue 1, Cuadrado 1
hetes: 5/4, illetve 7/5
kiállítás: 14, illetve 14 perc

Nagy csatát ígért előzetesen a Dunaferr és az Astroc Segunto nőikézilabda-csapatának összecsapása a női Bajnokok Ligája 2. fordulójában. Az A csoport első körében a magyar bajnok a dán Ikast otthonában kapott ki egy találattal, míg a spanyolok otthon verték a montenegrói Podgoricát. Azaz kellett a kapaszkodás Kiss Szilárd tanítványainak, két vereséggel ugyanis nagyon nehéz továbbjutni a negyeddöntőbe.

A nyitott védekezés két nagymestere komoly iramban kezdte a találkozót, Guerola két és Oncina egy szélsőtalálatára három Radulovics-gól volt a válasz. Az 5. percben Pálffy szerencsés ejtésével szerzett először vezetést a hazai együttes (4-3).

Ekkor még kevesen gondolták, hogy sokáig nemhogy a győzelem, de az iksz közelébe sem kerül majd a dunaújvárosi csapat. Nem kell szépíteni a dolgot: a játékvezetésnél csak a Dunaferr játéka volt gyengébb, se a védekezés nem állt össze, se a támadásszövés nem ment. Ráadásul Pálinger is elbizonytalanodott, a világ egyik legjobb hálóőre szélről és ziccerből kapta a gólokat, átlövés mindössze egyetlen egy ment kapujára (azt Medved be is varrta).

Az elején még úgy, ahogy tartotta magát a bajnok, aztán a 13. percben Ferling és Radulovics kiállítása miatt kettős emberhátrányba került. A Sagunto pazar öt percet produkált, a 17. percre 14-9-re lépett meg. Guerola és Aguilar Diaz jól élt a gyors lerohanás adta lehetőségekkel, a hazaiakon még az sem segített, hogy Pálinger megfogta Medved hetesét.

14-11-nél Kiss Szilárd időt kért, s bizony nem titkolta, elégedetlen a védekezéssel és a csapodár támadójátékkal A hajrában kicsit sikerült kapaszkodnia az együttesnek, 11-15-ről úgy lett 15-17, hogy Radulovics az utolsó percben kapufára ejtette hetesét, míg a spanyolok kettős hátrányban zárták a 30 percet.

Alapos fejmosást kaphatott a szünetben a Dunaferr, mert a pihenő után 180 fokos fordulatot vett a csapat játéka. Kettő perc sem telt el, amikor Kindl és Nagy Ivett találataival ismét döntetlenre módosult az állás, majd a 35. percben Nagy újabb gyors indulása már Dunaferr-vezetést eredményezett (19-18).

A védekezés végre összeállt, ezáltal már nem működhetett a spanyoloknál az improvizatív szélsőjáték sem, s ahogy akadt blokk és kemény test-test elleni csata, úgy lett egyszerűbb Pálinger dolga is a kapuban.

No és persze Kulcsár Anita sem tétlenkedett: a válogatott beállós kiválóan játszott a második 30 percben, egyszerűen nem tudott hibázni.

21-19-nél még lehetett izgulni, a 46. percben 25-22-nél időt is kért Cristina Mayo edzőnő, ám Kulcsár, Gáspár, Radulovics és Pálffy rátett még egy lapáttal (30-22). Kártyavárként omlott össze az ibériai gárda, Mayo edzőnő piros lapot kapott, s csak kisebb dulakodás révén hagyta el a kispadot

A Dunaferr végül megérdemelten, fölényesen nyert 35-28-re, legközelebb január 22-én 16:45 órakor Podgoricában, a Buducnost vendégeként lép pályára.

Kiss Szilárd, a Dunaferr edzője: "A második félidőben álltunk rá arra a tempóra, ami jellemzi csapatunkat, ez eredményezte végül győzelmünket. Az elmúlt időszak nem igazán sikerült, nagyon készültünk erre a mérkőzésre, ez a kapkodás és az idegesség az elején ki is jött."

további eredmények, B csoport
Nordstrand 2000 (norvég) - Hypo Niederösterreich (osztrák) 22-31 (11-11)
Viborg HK (dán) - Dinamo AKVA Volgograd (orosz) 38-29 (18-15)