Vágólapra másolva!
A pénteki edzést követően rosszul lett, s szívinfarktust kapott Lothar Döring, a német másodosztályban szereplő SV Anhalt Bernburg nőikézilabda-csapatának szakvezetője. Az 54 éves szakvezető 1980-ban játékosként olimpiai aranyérmet nyert, s 1993-ban ő vezette világbajnoki címre a német női válogatottat.

Második szívinfarktusát követően pénteken saját csapata edzéséről kellett kórházba szállítani Lothar Döringet, az SV Anhalt Bernburg nőikézilabda-csapatának szakvezetőjét. Az 54 éves szakember 1998-ban egyszer már kórházba került hasonló probléma miatt.

A másodosztály északi csoportjának nyolcadik helyén álló csapat halasztást kért és kapott az Ahlen elleni bajnokira, a játékosok és szurkolók a szakvezető egészségéért aggódnak.

"Kértük a szövetséget, hadd halasszuk el a meccset, különben játék nélkül kell leadnunk pontjainkat az ellenfélnek. Jelen pillanatban semmi más nem érdekli a csapatot, csak edzőnk egészsége" - nyilatkozta Klaus-Uwe Marsch, a klub felügyelőbizottságának elnöke.

Döring a hírek szerint felébred a mesterséges kómából, jelenleg Halle-Kröllwitz egyetemi klinikájának intenzív osztályán kezelik.

Döring játékosként 1980-ban olimpiai aranyérmet nyert Moszkvában, edzőként pedig legnagyobb sikerét 1993-ban aratta, amikor világbajnoki címig vezette a német nőikézilabda-válogatottat.