Társoldalunk:

Még nincs házigazdája az idei vizes-vébének

2005.01.26. 13:49

A Nemzetközi Úszó Szövetségnél még egyetlen város sem jelezte hivatalosan, hogy otthont adna az idei vizes-világbajnokságnak. A FINA január 19-én jelentette be, hogy nem az eredetileg kijelölt Montreal lesz a házigazda, bár a kanadai város másnap tiltakozott a döntés ellen.

Az új pályázóknak január 28-ig kell jelezniük érdeklődésüket, és a FINA február 15-én jelenti be az új helyszínt. Az eredeti FINA-döntéskor Montreallal szemben egyetlen szavazattal alulmaradt kaliforniai Long Beach - amely a közelmúltban többször jelezte, hogy kész lenne a kanadai nagyváros helyére beugrani - végül elállt rendezési szándékától, Athén és Moszkva viszont örömmel lépne Montreal helyére. A dpa hírügynökség szerint a német szövetség is fontolgatja a kandidálást.

A montreali lebonyolítás azért esett kútba, mert a kanadai szervezők a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem tudták megoldani a pénzügyi  nehézségeket, s a legutóbbi adatok szerint is még több millió dollár -  egyes források alapján 8, mások szerint 5 - hiányzott a vb-költségvetésből.

KAPCSOLÓDÓ CIKK