Vágólapra másolva!
A Szeviép-Szeged ezüstérmes lett a nőikosárlabda Európa-kupa Középső-főcsoportjának négyes döntőjében a horvátországi Sibenikben, miután a fináléban 65-56-ra kikapott a Croatia Zagrebtől. Az Euroliga első szakaszának utolsó fordulójában a MiZo-Pécsi VSK43 ponttal verte a görög Szporting Athént, s ezzel csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe, míg a Szolnoki NKK 45 ponttal alulmaradt a belga Namur vendégeként.

Croatia Zagreb (horvát) - Szeviép-Szeged 65-56 (14-12, 8-10, 20-16, 23-18)

a 3. helyért:
Orenburg (orosz)-Sibenik (horvát) 80-74

a torna végeredménye:
1. Croatia Zagreb
2. SZEVIÉP-SZEGED
3. Orenburg
4. Sibenik

"Sajnos nem bírtunk az ellenfél 202 centis bosnyák centerével, a veterán Razija Mujanoviccsal, ráadásul a zóna elleni támadójátékunk sem működött kifogástalanul" - mondta Domokos Mihály, a Tisza-partiak ügyvezetője. A tornának az EK lebonyolítási rendje folytán nem volt igazi tétje, ugyanis az összes csapat automatikusan bejutott a páneurópai negyeddöntőbe, a regionális Final Fournak csak a későbbi kiemeléseket illetően volt szerepe.

A Nyugati- és a Déli-főcsoport 2-2 együttesével teljessé váló legjobb 8-ban a párok - oda-visszavágó rendszerben - február 24-én, illetve március 3-án csapnak össze. A győztesek kerülnek be az összeurópai négyes döntőbe, amelyre április 2-án és 3-án kerül sor.