Vágólapra másolva!
A trónkövetelő MKB-Euroleasing Sopron otthonában is megőrizte veretlenségét a címvédő MiZo-Pécsi VSK: a nőikosárlabda-bajnokság vasárnapi rangadóján a pécsiek 10 ponttal nyertek.

A két Euroliga-nyolcaddöntős együttes találkozóján a vendégek szinte végig kisebb-nagyobb előnyben voltak, főként Béres (18 pont) és Iványi (11 pont, 14 gólpassz) rendkívül hasznos játékának köszönhetően. A hazaiaknál Blahuskova és Kovacevic nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A baranyaiak győzelmi mérlege ezzel 15/0 a bajnokságban, míg a Sopron mutatója 12/3-ra romlott - jelentette az MTI.

Rátgéber László, a győztes Pécs szakvezetője: "Nagyon rákészült a Sopron a rangadóra, de mi is, mert fontos, hogy az élről kezdjük a rájátszást. Összességében magabiztosnak mondható a tízpontos győzelmünk, erőnlétben, fizikumban és szervezettségben múltuk felül ellenfelünket. A remekül védekező, Gordana Kovacevicet kikapcsoló Fegyverneky Zsófiát, a 11 pontja mellé 14 gólpasszt adó Iványi Dalmát és a valamennyi mezőnykísérletét értékesítő, 18 pontig jutó Béres Tímeát emelném ki a sok jó teljesítményt nyújtó játékos közül. Sajnos, a sérüléséből felépült Hlede még messze van csúcsformájától, de hamarosan ő is belejön, miként Szakács Ildikó és Keller Annamária is.

Béres Tímea, a mezőny egyik legjobbja: "Jó passzokat kaptam a társaktól, leginkább Dalmától, jobbára közeli ziccereket kellett értékesítenem. Így történhetett, hogy mind a kilenc dobásom bement. Nem nagyon emlékszem ilyesmire a praxisomból, hogy viszonylag sok kísérletből száz százalékos tudtam lenni. Amúgy elsősorban a védekezésre összpontosítottam, Blahuskova kikapcsolása volt a feladatom, s mivel döntetlenre hoztam a meccset - ő is tizennyolc pontot szerzett, mint én -, úgy érzem, ez többé-kevésbé sikerült. Európa egyik legjobb kosarasa ellen erre, azt hiszem, büszke lehetek."

A másik vasárnapi mérkőzésen a Diósgyőr 43 ponttal verte a Szolnokot.

Eredmények:
MKB-Euroleasing Sopron - MiZo-Pécsi VSK 66-76 (20-20, 10-14, 17-21, 19-21)
Diósgyőri KSK - Szolnoki NKK 91-48 (21-7, 26-13, 25-16, 19-12)

Ch. Gáll András