Vágólapra másolva!
Már csak a férfikézilabda-bajnokságban szereplő klubok belegyezése hiányzik ahhoz, hogy a szlovák Tatran Presov elinduljon a 2005-2006-os idényben.

"Az eperjesi együttes vállalta, hogy 13. csapatként elinduljon az NB I-ben, valamint a magyar együttesek ebből adódó plusz költségeit is állja, de a rájátszásban már nem szerepelne" - nyilatkozta Kővári Árpád, a liga elnöke.

A Presov az elmúlt idényben megnyerte hazája bajnokságát, és a BL csoportküzdelmeiben csupán egyetlen gólon múlott, hogy nem került a nyolcaddöntőbe. "Ez egy kis lépés a jövőre nézve, hiszen a 2006-2007-es idényre egy regionális bajnokságot szeretnénk létrehozni, ahol a környező országok legjobbjai mérnék össze tudásukat" - mondta Kővári. Korábban szó volt arról is, hogy a Bajnokok Ligájában címvédő Celje is csatlakozna a magyar elithez, de a szlovénok még korainak tartják a felvetést.

Kővári hozzátette: hamarosan tervezetet nyújt be az NB I-es klubok és az NB I B lehetséges győztesei felé, akik ha rábólintanak a Presov indulására, akkor a Magyar Kézilabda Szövetség várhatóan "szentesíti" a dolgot. Döntés jövő kedden várható az ügyben.

A férfi NB I-ben még soha sem fordult elő, hogy külföldi alakulat szerepelt volna a mezőnyben. A nőknél már volt erre példa: az osztrák Hypo Niederösterreich a 2003-2004-es évadban indult a magyar pontvadászatban.