Vágólapra másolva!
Két magyar nőikézilabda-csapat, a Ferencváros, illetve a Győri Graboplast ETO már kiharcolta a továbbjutást az EHF-kupában, hozzájuk csatlakozna a Cornexi-Alcoa, amely az első találkozón ledolgozható, egygólos hátrányt szedett össze a norvég Byasennel szemben. A KEK-ben érdekelt Vác hazai környezetben vívja az oda-visszavágót a német Nürnberg ellen, míg az ezer sebből vérző Dunaferr tét nélküli BL-meccsen a Podgoricát fogadja.

Az EHF-kupában a papírforma szerint három magyar együttes is bejuthat a negyeddöntőbe, ehhez csupán az szükségeltetik, hogy a Győri Graboplast ETO és a Ferencváros után a Cornexi-Alcoa is kiharcolja a továbbjutást.

Az esély adott, a székesfehérvári gárda ugyanis mindössze 28-27-re kapott ki a norvég Byasen otthonában, egy olyan mérkőzésen, amelyet követően Szabó Edina, a csapat vezetőedzője dühös volt, mert szerinte 3-4 gólos sikert puskázott el csapata.

A hazaiaknál ezúttal már pályára léphet a trondheimi mérkőzést kihagyó Tápai Szabina, mint ahogy a Byasen is számíthat már 22 éves válogatott játékosára, Marte Snorroeggenre. "Remélem, az elkövetkező öt évre nem leszek beteg" - nyilatkozta a norvég játékos az Adresseavisen című lapnak, célozva arra, hogy az elmúlt két hónap során vírusfertőzéstől a bakteriális betegségekig mindenen átesett.

A játékos azt mondta, reméli, okozhatnak meglepetést Székesfehérváron, hiszen csapata messze nem a legjobb formáját mutatta egy héttel ezelőtt.

A Vác a Kupagyőztesek Európa Kupájában a német Bundesliga rájátszásának éllovasát, a Nürnberget fogadja, kétszer is, mivel a rivális lemondott a pályaválasztói jogáról, ugyanis ezekben a napokban foglalt a csarnoka. A hazaiaknál Őri Cecília nem léphet pályára.

A Nürnberg mestere, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya Herbert Müller nem repes a boldogságtól, hogy két nap alatt kell kivívni a továbbjutást csapatának - mert a német bajnok célja nem más, mint a következő körbe kerülés.

"Nagyon remélem, sikerül elérni a negyeddöntőt, ott pedig skandináv ellenfelet kapni. Segítőim megnézték a Vác Debrecen elleni összecsapását, így tudjuk, hogy a magyaroknál a lövések nyolcvan százalékát Ilyés és Mátyás ereszti el - rájuk különösen kell ügyelnünk. De Juhász személyében jó a kapusuk is" - mondta Müller.

A német együttesben tanulmányi okok miatt Annika Schmid nem léphet pályára, ott lesz viszont a gárdában a román beállós, Georgeta Dinis-Virtic, aki lázas betegen két napot nem edzett, de szeretné vállalni a játékot.

Nagyon nehéz helyzetben várja utolsó BL-csoportmérkőzését a Dunaferr együttese, szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gárda akár nyer, akár veszít, biztosan második lesz. Mindenesetre sohasem látott összeállításban meccselhet a bajnok, amelyben Lovász Zsuzsa, Nagy Ivett, Bohus Beáta és Németh Helga mellett a csütörtökön orrcsonttörést szenvedő Radulovics Bojana sem léphet pályára.

Ami igazán kérdés a magyar bajnok számára, hogy mely csapat - az osztrák Hypo Niederösterreich, a dán Viborg vagy az orosz Dinamo Volgograd - nyeri a B csoportot, mert azzal játszik majd a negyeddöntőben.