Társoldalunk:

Döntős az Alba Volán, elbukott a Fradi

2005.03.01. 20:57

A kedd esti Ferencváros-DAC jégkorong bajnoki mérkőzés egyik hőse a hibátlanul védő Szuper Levente (DAC) volt. A válogatott kapus ebben a playoffban legjobb teljesítményét nyújtotta:

"Nagy volt a feszültség a mérkőzés előtt és alatt, mindenképpen nyernünk kellett, vagy legalábbis elkerülni a vereséget, hogy javuljanak döntős esélyeink. Frissebbek voltunk a ferencvárosiaknál, akik - úgy tűnt - elfáradtak a bravúrsorozat közben. Meglehet, hogy tíz meccsből nyolcat mi nyernénk a Fradi ellen, de a két kanadaival nagyon megerősödtek, és a legkevésbé sem mehettünk biztosra ellenük. Engem személy szerint feldobott, hogy NHL-es klasszisok ellen bizonyíthattam. Miként az edzőváltásnak is tagadhatatlanul pozitív hatása volt."

Robert Spisak, a DAC újdonsült edzője: "Remekül játszottak a fiúk, minden érdem az övék!"

Rob Niedermayer, a hazaiak Stanley-kupa-döntős balszélsője: "Csak most, a meccs után, önöktől tudtam meg, hogy a dunaújvárosi hátvéd, Tokaji milyen súlyos sérülést szenvedett, eltörött a kulcscsontja. Szeretném leszögezni, hogy én soha, senkinek nem okozok szándékosan sérülést, és borzasztóan sajnálom, mi több, felkavart, ami történt. Hozzáteszem, nem érzem úgy, hogy szabálytalankodtam volna. A vereség fáj, kicsit tompán mozgott ma a csapat."
A televíziós lassítások egyértelműen bizonyítják, hogy bár Árkovits játékvezető két percre kiállította Niedermayert, szabálytalanság valóban nem történt.

Jason Strudwick, a Fradi hátvédje: "Rettenetesen csalódott vagyok a mai eredmény miatt, reméltem, hogy sikerül bevinnünk a Fradit a döntőbe. Fáradtak voltunk, mi ketten és a magyar fiúk is. Sebaj, a bronzérem megszerzése is jelenthet motivációt, ugyanolyan lendülettel küzdünk tovább, mintha döntőbe kerültünk volna. Akármi is lesz a végeredmény, a Fradi helyezése, nekem mindenképpen nagy élmény ez a magyarországi vendégszereplés."

Ch. Gáll András

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK