Vágólapra másolva!
Hétgólos vereséget szenvedett a Fotex KC Veszprém a spanyol Ciudad Real otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A Dunaferr ötgólos győzelmet aratott a vendég német Gummersbach ellen az EHF-kupában. 

Ciudad Real (spanyol) - Fotex KC Veszprém 29-22 (14-11)

Nem ijedt meg a félelmetes ellenfelétől, valamint a Don Quijote Csarnok ötezres közönségétől a magyar bajnok, és 6-2-re elhúzott. Csereként szerepelt a csapatban Perez Carlos is, aki három és fél hónapja történt térdsérülését követően először jelentkezett játékra. A kiváló átlövő ugyan nincs százszázalékos állapotban, de így is hasznára tudott lenni a gárdának.

Később magára talált a szinte minden poszton olimpiai vagy világbajnokot felsorakoztató Ciudad Real, és kettős emberelőnye alatt a 17. percben egyenlített (7-7), majd a szünetig háromgólos különbségre tett szert, elsősorban a volt veszprémi Sterbik védéseinek köszönhetően.

A folytatásban főleg a védelmek munkáját lehetett dicsérni. Kétszer betalált a Veszprém, utána viszont közel negyedóráig nem! Ezzel el is dőlt a mérkőzés (de nem a továbbjutás), noha a Ciudad Real sem tudott megnyugtató előnyt szerezni, "csak" féltucat góllal húzott el, majd Sterbik megsérült, de a helyére állt Hombrados is sziporkázott.

A hajrában folytatódott a vendégek vesszőfutása, sorozatban negyedik (így az összes) büntetőjüket rontották el. A végeredményt az ex-veszprémi Dzomba állította be időntúli hétméteresből.

A visszavágót jövő szombaton 16.45-kor rendezik Veszprémben, és hatalmas erőbedobásra lesz szükség, hogy a Fotex kiharcolja a továbbjutást.

további eredmények:
THW Kiel (német) - FC Barcelona (spanyol) 30-25 (13-14)
TBV Lemgo (német) - Celje Pivovarna (szlovén) 29-33 (16-17)