Vágólapra másolva!
Nyáron Nyíregyházára csábították, tavasszal Százhalombattán lett edző Sótonyi László. A 190-szeres válogatott kézilabdázó az NB I utolsó helyén, pont nélkül álló együttes kispadjára ül le, a cél (az élvonalbeli tagság megőrzése) viszont elég reménytelennek látszik.

Tisztújító közgyűlést tartott a Százhalombattai Kézilabda Egyesület, amelyen a vezetőség felmentette Molnár József edzőt, és az együttes további szakmai munkájának irányításával Sótonyi László szakedzőt bízta meg.

A 190-szeres válogatott klasszis játékosként Veszprémben töltötte a legtöbb időt, tagja volt az 1992-es barcelonai olimpián 7., illetve a 1997-es, japán világbajnokságon negyedik helyen végzett magyar válogatottnak is. Külföldön a spanyol CC Santander, majd a Garbel Saragossa együttesét irányította, ezt követte a svájci St. Otmar Gallen, amellyel bajnoki címet is nyert.

Sótonyi 2003-ban tért haza a Pestszentlőrinc-Elektromos csapatához, de sérült válla miatt kénytelen volt befejezni a játékot. Neve legutóbb nyáron Kovács Mihály távozását követően Nyíregyházán merült fel.

A százhalombattai klub elnöke Mérges István, ügyvezető elnöke Szabó József, a csapat technikai vezetője Zdenkó László lett.

A helyi önkormányzat és a visszatérő szponzorok jóvoltából a csapat anyagi helyzete stabilizálódott. A cél pedig nem egyszerű: a pont nélküli csapattól az NB I-es tagság megőrzését várják a vezetők.