Vágólapra másolva!
A Dunaújváros-Invitel már az első harmadban eldöntötte a címvédő vendég Alba Volán-FeVita elleni második mérkőzést a jégkorong ob I Borsodi Liga négy győzelemig tartó döntősorozatában.

Döntő, 2. mérkőzés:
Dunaújváros-Invitel - Alba Volán-FeVita 6-0 (4-0, 2-0, 0-0)
gól:
Orsó (3.), Borsos (5.), Sándor (9.), Szélig (17.), Ladányi (23.), Peterdi (28.)

A csütörtökön idegenben nyerő trónkövetelő alaposan belekezdett. Előbb egy érvénytelen találat esett, utána azonban már nem volt "pardon". A 3. percben egy kontraakció végén Orsó lábáról perdült a hálóba a korong, de mivel nem volt szándékos a mozdulat, a szlovén bíró érvényesnek ítélte a gólt. Később Borsos közelről volt eredményes, szintén egy ellentámadás végén. Aztán Budai a félpálya közeléből ismét gólt kapott, így lecserélték, helyére a 17 éves Hetényi állt, aki a 17. percben adta meg magát először. Emberelőnyben Horváth távoli lövésébe Szélig tette bele a botját, a fiatal kapusnak nem volt esélye.

A második harmadra visszatért Budai, de továbbra sem volt szerencséje. Ebben a szakaszban már az indulatok is szerepet játszottak. Késleltetett kiállítás alatt Ladányi lőtt hatalmas gólt, majd amikor a hazaiaktól Mintel kapott öt perc plusz végleges kiállítást, az emberelőnyben játszó vendégek megint kapituláltak. A pontlistát vezető Ladányi ugratta ki Peterdit, aki csak másodjára ugyan, de nem hibázott.

A záró felvonásban egy-két sportszerűtlen megmozdulást leszámítva sok minden nem történt. Az egyik fél negyedik győzeleméig tartó párharc állása: 2-0 a Dunaújváros javára. A döntő harmadik mérkőzését hétfőn 18 órakor rendezik Székesfehérváron.