Vágólapra másolva!
A Dunaferr kemény összecsapáson egy góllal, 27-26-ra legyőzte a vendég dán Viborgot a nőikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az EHF-kupában a Cornexi hattal verte a dán Horsenst, a Győr pedig fölényes, 35-22-es győzelmet aratott a román Zalau felett.

Női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Dunaferr - Viborg HK (dán) 27-26 (10-14)

Két góllal nyitottak a világklasszisokkal felálló vendégek, Pálffy azonban egyenlített. A dánok eleinte lépéselőnyben voltak, s magabiztosan tartották előnyüket, illetve remek védekezéssel hiúsították meg a dunaújvárosiak felzárkózási kísérleteit.

A lendületes Viborg csak azért nem húzott el, mert Pálinger - aki a következő szezontól már Dániában szerepel - igazolta, miért is számít a világ egyik legjobb kapusának. Ez erőt adott csapatának, amely a 17. percben 3-6-ról egyenlített (6-6).

A folytatásban fej-fej mellett haladt a két együttes, de a Dunaferr, bármennyire is igyekezett, nem tudta átvenni a lélektanilag fontos vezetést. Aztán a Viborg sebességet váltott, hamar 11-8-ra módosította az állást, és a különbéget emberelőnyben még növelte.

A második játékrészben sem kímélték egymást a hölgyek, sok volt a szabálytalanság és a kiállítás. Gondot jelentett a hazaiak számára, hogy az orrtöréséből felépült Radulovicsot szinte az egész összecsapáson külön őrizték, s ezért inkább a büntetők értékesítésében, illetve a társak kiszolgálásában jeleskedett. A Dunaferr létszámfölényben felzárkózott 15-14-re, majd a 43. percben beérte félelmetes riválisát (18-18), és éppen negyedóra volt hátra, amikor először jutott előnyhöz.

A lendület megmaradt, s folytatódott a szoros csata. A hajrában szinte extázisban játszottak a hazaiak, már 26-22-re is vezettek, de a Viborg az utolsó két percben háromszor is eredményes volt. Az utolsó találatot a német Jurack szerezte időntúli szabaddobásból, a labda megpattant a blokkoló kezeken, és a földre rogyó Pálingerről a hálóba pattant.

A rendkívül nehéznek ígérkező visszavágót szombaton 16.15-kor rendezik Dániában.