Vágólapra másolva!
Nem léphet pályára a szerdán 20 órakor kezdődő Újpest elleni jégkorong ob I-es bronzmérkőzés negyedik találkozóján Rob Niedermayer, a Ferencváros kanadai sztárja, mivel a magyar szövetség (MJSZ) elnökségének nincs hatásköre az ügyben eljárni s így felmentést sem adhat a csatárnak járó eltiltás alól.

Az NHL-es világbajnok a három győzelemig tartó párharc második és harmadik összecsapásán is végleges fegyelmi kiállítást kapott, ezért egy találkozóra automatikusan eltiltották. A 2-1-es hátrányban lévő Ferencváros előbb a versenybizottsághoz, majd elutasítás után az elnökséghez fellebbezett.

A versenybizottság vezetője, Szilágyi Attila elmondta, a nemzetközi szövetség szabályzata azt írja elő: ha egy játékos két végleges fegyelmi kiállítást kap, egy találkozót köteles kihagyni, ezért aztán nem lehetett ítélkezni a felmentésről.

A Ferencváros ezután az elnökséghez fordult, viszont az MJSZ jogásza, Décsy Gábor kifejtette, a testületnek nincs hatásköre dönteni. Furcsa módon Niedermayer jobban járt volna, ha vasárnap nem végleges fegyelmit, hanem a szigorúbbnak számító végleges kiállítást kapja, ugyanis ekkor azonnal bevonják a játékengedélyét, és a fegyelmi bizottság megállapíthatta volna a televíziós felvételekről, hogy például a bíró tévedett és engedélyezhette volna a csatár számára a szereplést.

A zöld-fehérek egyébként arra hivatkoznak, hogy a második végleges fegyelmi kiállításnál a játékvezető tévedett, mert az újpesti Tolnai sérülését nem a kanadai hokis, hanem saját maga okozta egy kemény, palánk melletti ütközésnél.

Niedermayernek így jár az egy mérkőzésre szóló automatikus eltiltás, ezért ha az Újpest este nyer a Kisstadionban, akkor vége a kanadai klasszis magyarországi pályafutásának, lévén befejeződik a párharc. "Sajnálom, hogy meghatározó játékosunk nem léphet pályára. Bízom benne, hogy képesek vagyunk nélküle is nyerni, és akkor szombaton, a Megyeri úton az ötödik találkozón már vele szerezhetjük meg a bronzérmet" - mondta Kassai György, a Ferencváros képviselője, aki gondoskodott róla, hogy Niedermayer és a másik NHL-es klasszis, Jason Strudwick Magyarországra jöjjön.