Vágólapra másolva!
A címvédő Alba Volán-FeVita magabiztosan nyert a Dunaújváros-Invitel otthonában a jégkorong ob I Borsodi Liga döntősorozatában, ezzel 3-3-ra módosította az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot. Az aranyérem sorsa hétfőn, Székesfehérváron dől el.

Döntő, 6. mérkőzés:
Dunaújváros-Invitel - Alba Volán-FeVita 1-5 (0-1, 0-1, 1-3)
gól:
Vas (52.), illetve Palkovics (17., 59.), Szuna (26.), Ocskay (47.), Kovács Cs. (50.)

A mérkőzés elején Borsos 2 plusz 2 perces kiállítást kapott, mert Rajznak kisebb, vérzéssel járó arcsérülést okozott, de ekkor még nem élt a lehetőséggel a győzelmi kényszerben játszó Alba Volán. Később a Dunaújváros került fölénybe, viszont Budai szép védésekkel feledtette a korábbi találkozón elkövetett hibáit.

A folytatásban megint két büntetést kapott a DAC, előbb túl sok mezőnyjátékos korcsolyázott a jégre, majd Horváth A. csapta álon Csibit. A dupla előny alatt Szuper kétszer bravúrosan hárított, de később már ő is tehetetlen volt. Egy távoli lövés elhalt Ladányi lábán, Kovács eszmélt a leggyorsabban, kapura lőtt, ezt még védte a hazaiak kapusa, Palkovics azonban ajtó-ablak helyzetben bekotorta a pakkot (0-1). Az Alba Volán 144 perc után szerzett ismét gólt Dunaújvárosban.

A második harmad elején kimaradt egy újabb hazai létszámfölényes helyzet, majd egy váratlan lövéssel nőtt a különbség. Az eddig pontot sem szerző Szuna távoli lapos kísérleténél a korong a botok és lábak sűrűjében csúszott be a hazai ketrecbe (0-2).

Egy csapásra felpörgette az iramot a DAC, és komoly helyzeteket dolgozott ki a székesfehérvári kapu előtt. Csakhogy Budai ezúttal remek formában védett, ráadásul többször szerencséje is volt.

A záróharmadban a támadásra helyezte a fő hangsúlyt a hazai gárda, ez azonban megbosszulta magát. A kézsérüléssel bajlódó Ocskay korongot lopott Ladányitól, majd higgadtan értékesítette a szólót (0-3). Kisvártatva Kovács Cs. lőtte ki a jobb felső sarkot egy pontos centerezés után (0-4). Vas ugyan emberelőnyben szépített (1-4), de ez sem nyugtatta meg Horváth A.-t, aki szándékosan fejbe könyökölte a korábban ellene szabálytalankodó Csibit, s ezért végleges kiállítást kapott. A válogatott hátvéd nem játszhat majd a záróösszecsapáson, vagyis Tokaji és Vargyas mellett a harmadik védőjét veszítette el a Dunaújváros.

A hajrában Palkovics adta meg a kegyelemdöfést, miután a negyedik kísérlete az elfekvő Szuper alatt a hálóba ment (1-5).

1999 óta, amikor is a magyar bajnokságban bevezették a négy sikerig tartó sorozatokat, még egy csapat sem fordított 3-1-es hátrányból, az Alba Volán most az egyenlítésig már eljutott.

A döntő hetedik, utolsó mérkőzését hétfőn 18 órakor rendezik Székesfehérváron.

(MTI)