Vágólapra másolva!
A címvédő Alba Volán-FeVita nyerte a jégkorong ob I Borsodi Ligát, miután a döntő sorozat hetedik mérkőzésén hazai pályán 1-0-ra legyőzte a DAC-Invitel együttesét, s ezzel összesítésben 4-3-ra diadalmaskodott a párharcban.

Döntő, 7. mérkőzés:
Alba Volán-FeVita - Dunaújváros-Invitel 1-0 (1-0, 0-0, 0-0)
gól:
Csibi (8.)

Már egy órával a kezdés előtt szinte telt ház, 3500 néző volt a székesfehérvári csarnokban, jelezve, hogy az idény legfontosabb összecsapása következik. A hazaiak az utóbbi mérkőzéseken jó formában voltak, és 1-3-ról egyenlítettek a megyei rivális ellen.

A magyar bajnokság történetében ez volt ez első eset, hogy a négy sikerig tartó sorozat a hetedik találkozóig tartson, ráadásul még egy csapat sem fordított 3-1-es hátrányból.

A vendégeknél négy meghatározó játékos, a hátvéd Horváth eltiltás, Tokaji és Vargyas, valamint a csatár Sándor sérülés miatt, a túloldalon pedig a lábtöréssel kezelt Gröschl hiányzott.

Nagy iramban kezdődött az utolsó összecsapás, és a tartalékos DAC minden lövése veszélyt jelentett. Aztán kimaradt egy-egy emberelőny, majd váratlanul vezetést szerzett az Alba Volán.

Az előző találkozót agyrázkódás miatt kihagyó Valko úgy lőtte a korongot a hátsó palánkra, hogy az a berobbanó Csibi elé pattant, a csatár pedig nagy erővel Szuper lába között a hálóba lőtt (1-0). Később a dunaújvárosiak kapusa ziccert fogott, így maradt a minimális különbség.

A második a kimaradt helyzetek harmada volt. Főleg a vendégek kapuja előtt volt veszély, de Szuper mindent fogott, s olykor a szerencse is mellé állt. A másik ketrec előtt Budai is biztos pontnak bizonyult.

A záró játékrészben beszorította ellenfelét a DAC, rengeteg helyzetet dolgozott ki, azonban az Alba Volán kontrákból jutott el többször is ziccerekig. A két kapus azonban remek teljesítményt nyújtott, így nem esett újabb gól.

A végén hiába korcsolyázott mezőnyjátékos is Szuper helyett a jégre, nem sikerült az egyenlítés, így az Alba Volán sorozatban harmadszor lett aranyérmes.

A bajnokcsapat névsora:
Budai Krisztián, Becze Zoltán, Hetényi Zoltán, Pavol Valko, Svasznek Bence, Barabás Miklós, Szuna Roland, Dunai István, Kangyal Balázs, Sille Tamás, Borostyán Gergely, Rastislav Ondrejcik, Tőkési Lajos, Kiss Gábor, Borbás Gergely, Rajz Attila, Fodor Attila, Ocskay Gábor, Kovács Csaba, Palkovics Krisztián, Karol Rusznyak, Kövér Gábor, Simon Csaba, Gröschl Tamás, Roger Holeczy, Vaszjunyin Artjom, Majoross Gergely, Csibi József