Társoldalunk:

Megoldódott az újvárosi hokisok problémája

2005.03.25. 15:41

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöksége megoldást talált arra, hogy a Dunaújváros-Invitel jégkorongcsapatának játékosai ne járjanak anyagilag rosszul akkor, ha most vasárnaptól a debreceni divízió I-es világbajnokság utolsó napjáig, április 23-ig a válogatott rendelkezésére állnak.

A dunaújvárosi vezetők korábban jelezték hokisaiknak és az MJSZ-nek, amennyiben az érintettek vasárnap elutaznak a nemzeti együttes olaszországi edzőtáborába, akkor április hónapra nem kapnak pénzt a klubtól.

Kőhalmi Tibor szakosztály-elnök elmondta: mivel a jégkorongosok a klubbal állnak szerződésben, és a következő három hetet a válogatottnál töltik, így a szövetségnek kellene állni a kiesett jövedelmet.

Az MJSZ illetékesei végül hosszas tárgyalást követően megoldották a problémát, a válogatott számára elkülönített összeg egy részét csoportosítják át és osztják szét az összes kerettag - nem csak a dunaújvárosi játékosok - között.

Ezzel elhárult az akadály, hogy Szuper Levente, Horváth András, Lencsés Tamás, Szélig Viktor, Erdősi Péter, Ladányi Balázs, Orsó László, Peterdi Imre, valamint Vas Márton ott legyen vasárnap az Olaszországba induló buszon.

Akadt még egy másik téma az MJSZ-ben pénteken: az Újpest nem vállalja az április 8-ra tervezett, Hollandia elleni felkészülési mérkőzés rendezési költségeit. A szakosztály ráadásul nehezményezi, hogy Ancsin Jánost indoklás nélkül váltották le a válogatott másodedzői posztjáról.

A szövetség elnöksége úgy döntött, Székesfehérvár lesz a "beugró". A két csapat április 9-én a vadonatúj kaposvári csarnokban is megmérkőzik.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK