Társoldalunk:

Mocsai ismét a Bundesligában dolgozik

2005.03.28. 11:46

Néhány nappal azt követően, hogy Mocsai Tamás a svájci Winterthurtól a Bundesliga másodosztályában szereplő Kronau/ Östringen együtteséhez igazolt édesapja, Mocsai Lajos is követte őt Németországba. A kiváló szakvezető a VfL Gummersbach irányítását vette át.

Húsvéthétfő délutánján mutatkozik be új csapatánál Mocsai Lajos, a magyar nőikézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A Testnevelési Egyetemen dolgozó szakember a közelmúltban egyszer már elejtett egy megjegyzést, miszerint szíve szerint ismét a Bundesligában dolgozna, s miután visszautasította a horvát Lokomotiva Zagreb női gárdájának ajánlatát, elfogadta a VfL Gummersbach felkérését.

A német együttes március 23-án bontotta fel szerződését korábbi mesterének, a nyáron Düsseldorfból érkező Richard Ratkának, az elmúlt napokban a csapatkapitány és másodedző Francois-Xavier Houlet irányította a gárdát.

Mocsai Lajos szerződése egyelőre csak az idény végéig szól. A szakember korábban már dolgozott a Bundesligában: 1989 és 1998 között a TBV Lemgo csapatával német bajnok, kupagyőztes, és KEK-első lett, míg a TUS Nettelstedtet 1997-ben és 1998-ban is City-kupa diadalra vezette

"Mocsai Lajos nagyon tapasztalt és sikeres tréner, jól ismeri a Bundesligát, így minden bizonnyal tökéletesen tudja majd irányítani a csapatát már a soron következő összecsapáson is" - nyilatkozta Xavier Houlet.

A Gummersbach 25 forduló után a Bundesliga 8. helyén áll..

Pincési László

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK