Vágólapra másolva!
Segélykiáltásként ható sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros nőikézilabda-csapata, pontosabban az együttes játékosai. A klubnak jelenleg 28 milliós tartozása van, s bár az idei bajnokságot és a nemzetközi kupameccseket még becsületből lejátssza a csapat, a jelenlegi körülmények között jövőre nem vállalják a játékosok a szereplést.

2002-ben még Bajnokok Ligája-döntőt játszott, három évvel később a megszűnés szélére sodródott a Ferencváros nőikézilabda-csapata. A hatalmas adóssággal bíró klub játékosai kedden sajtótájékoztatót tartottak, amelyen a játékosok nevében Kirsner Erika csapatkapitány ismertette a fejleményeket.

A válogatott balszélső elmondta, bár az eredményeken nem látszik, hatalmas gondok vannak a szakosztálynál. "Most jutottak el arra a pontra, hogy beszélni kell a problémákról" - mondta Kirsner, aki szerint a klub hathavi bérrel és 1-2 éves egyéb jutalékokkal tartozik a játékosoknak. A kézisek már nem mernek kölcsönkérni, nem tudnak lakbért és rezsit fizetni.

A szakosztály információink szerint 28 millió forintos tartozást halmozott fel. A sajtótájékoztatón elhangzott, a jelenlegi körülmények között még két hétig tudják vállalni a játékot, utána a vidékiek leadják lakásaikat, s mivel bejárni sem tudnak, a csapat edzéslehetőség nélkül marad. A bajnokságot és a nemzetközi kupát azonban szeretnék még befejezni, s mindent megtesznek a sikeres szereplés érdekében.

A játékosok az eddigi tartozások felének törlesztését szeretnék két héten belül megkapni, de a következő bajnokságot csak akkor vállalják, ha a klub minden hátralékot kiegyenlít.

Kirsner megköszönte a csapat szponzorainak az eddigi támogatást, s reményét fejezte ki, hogy lesz valaki, aki lát fantáziát az együttesben. "Abban bízom, jön valaki, aki megment bennünket" - mondta a csapatkapitány.