Vágólapra másolva!
Szerdán "örökrangadót" játszottak a nőikosárlabda-bajnokságban: az utóbbi nyolc év két bajnoki, a MiZo-Pécsi VSK és az MKB-Euroleasing csapott össze Sopronban. A vendégek a vártnál szorosabb közdelemben verték erősen tartalékos vendéglátójukat, s ezzel nemcsak veretlenségüket őrzik, hanem a hátra lévő öt forduló eredményeitől függetlenül már megnyerték az alap-, illetve a középszakasz küzdelemsorozatát.

eredmény, nőikosárlabda-bajnokság, középszakasz, felsőház
MKB-Euroleasing-Sopron-MiZo-Pécsi VSK 72-76 (18-22, 21-14, 12-19, 21-21)
Sopron, 800 néző
Sopron: Borovickova 9/9, Honti -, Horváth Zsuzsanna 11/3 , Blahuskova 17, Matovic 24/3. Csere: Seres 9/3, Horváth Zsófia 2
PVSK: Iványi 11/6, Hlede 10, Károlyi 9/3, Béres 12, Branzova 5/3. Csere: Fegyverneky 12, Vilipic 10, Keller 2, Lisina 5

A Sopronban a hosszabb ideje sérült Kovacevic és Vajda mellett Szlimák Hajnalka sem léphetett pályára, de Horváth Zsuzsa sem volt teljesen egészséges. A vendégeknél Amra Dapo hagyta ki az összecsapást, neki a bokája fordult ki a keddi edzésen.

A Sopron sokáig remekül ellenállt, még a 28. percben is vezetett, de aztán a hosszabb cserepaddal rendelkező vendégek fordítottak. A legutolsó másodpercben Ivana Matovic, a mezőny legjobbja tíz méterről palánkos triplával állította be a végeredményt.

Natalia Hejkova, a Sopron edzője: "A mondandómnál talán többet mond szurkolóink meccs után felhangzó tapsa. Egy szebb eredményt is elérhettünk volna, ha legalább eggyel több alacsony embert küldhettem volna ma játékba."

Rátgéber László, a Pécs szakvezetője: "Nem volt könnyű meccs, de a végeredmény picit szorosabb annál, mint amennyi a valóságos különbség volt. Erőnlétben múltuk felül a hazaiakat. A lényeg, hogy már megnyertük a középszakaszt, a hátra lévő öt meccsünket el is veszíthetjük, akkor is elsőként kezdjük a rájátszást."

Szombaton és vasárnap rendezik Pécsett a női Magyar Kupa négyes döntőjét, aztán pedig a baranyaiak teljes mellszélességgel készülhetnek az április 22-24-e között az oroszországi Szamarában esedékes Euroliga Final Four küzdelmeire. A magyar bajnok 22-én, magyar idő szerint 14 órai kezdettel találkozik a cseh Brnóval, majd a Szamara a litván Lietuvos Telekomasszal mérkőzik.

A pécsiek jelenleg gőzerővel szervezik az utazást - a csapat, és természetesen a szurkolók számára. Rózsa Gábor ügyvezető információi szerint amennyiben sikerül 190 embert összetoborozni, akkor ígérettel rendelkeznek egy olyan chartergépre, amelyre "mindössze" 85 000 forint a beugró fejenként. (A mindössze szó azért indokolt, mert a másik két charterajánlat fejenként 140 000, illetve 115 000 forintra szól.)

A szervezők kérik, hogy akik érdeklődnek ezen lehetőség iránt, azok hívják fel telefonon (06-72-236-469) Straub Anikót a klubirodán, s nála adják le jelentkezésüket. Az ügyintéző az orosz vízum (14 000 forint a díja) elintézését is vállalja.

további eredmény
női NB I, középszakasz, felsőház
Diósgyőri KSK - Szolnoki NKK 64-57 (17-17, 15-16, 19-14, 13-10)

Ch. Gáll András