Vágólapra másolva!
A következő idényben összesen 80-85 kézilabda-mérkőzést láthatnak a Magyar Televízió, illetve a Sport TV nézői, s ebben még nincsenek benne a Bajnokok Ligája-, valamint a válogatott találkozók.

Az erről szóló megállapodást Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára, Schulek Csaba, az MTV Sportosztályának vezetője, valamint Horváth Dori Gábor, a Sport 1 TV Műsorszolgáltató Rt. vezérigazgatója dolgozta ki. A szerződést később, várhatóan május közepén írják alá.

Sinka László elmondta: az elmúlt 12 hónap során összesen 118 összecsapást láthattak az érdeklődők az MTV-n, az m2-n, a Sport1-en és a Sport2-n.

"Fontosnak éreztem, hogy a két csatorna dolgozzon együtt a sportág érdekében. A televíziók is jól járnak, hiszen a kézilabda nagyon jó nézettséggel büszkélkedhet. Az együttműködés révén hosszú távra tervezhetővé válik a program" - tette hozzá Sinka.

A Magyar Televízió és a Sport TV rotációs rendszert is bevezet. Ebben az évben például az MTV közvetíti a férfi Magyar Kupa négyes döntőjét, jövőre pedig a sportcsatorna, amely nyáron a hazai rendezésű férfi junior vb magyar összecsapásait is műsorra tűzi.

A két televízió a bajnoki és kupamérkőzések közül 80-85-öt ad, és a BL-, valamint válogatott összecsapásokkal együtt biztos, hogy több mint 100 találkozó kerül majd képernyőre.